Flera lastbilar i krock på E6

Flera lastbilar var inblandade i en olycka på E6 i höjd med Tanumshede. Olyckan orsakade totalstopp i båda riktningarna och räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen. Enligt räddningstjänsten klämdes en av förarna fast i sin lastbil.

ANNONS
|

Vid 07-tiden på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på E6 i höjd med Tanumshede.

Minst tre lastbilar och en personbilar krockade och ett fordon ska ha gått genom mitträcket, uppger räddningstjänsten till Bohusläningen. Krocken ska till en början ha stängt körfälten i båda riktningarna, vilket orsakat långa köer i trafiken.

– Det är totalstopp, sa Patrik Hedlund vid räddningstjänsten till tidningen på morgonen.

Vid 09-tiden uppgav räddningstjänsten att det södergående körfältet öppnats helt och att en fil i norrgående riktning kunnat öppnas. De är kvar på platsen med två bilar utan någon prognos om när vägen helt kan öppna igen för trafiken.

ANNONS

– Det är i riktning mot Oslo det är avstängt men inte i båda riktningarna. Det verkar vara halt på platsen så man ska ta det försiktigt, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket till Bohusläningen.

Lastbil efter lastbil körde in i varandra

Enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg ska flera lastbilar ha kört in i varandra på rad.

– Det var en personbil som bromsade in och bakom ligger det en lastbil som också bromsar in, säger Christer Fuxborg.

– Efter de två kommer ett tredje fordon som inte hinner bromsa, så den väjer ut i vägrenen. Där står det en lastbil som föraren parkerat för att sova. Den lastbilen blir påkörd. Sen kommer det ytterligare en lastbil som kör in i den.

Tre lastbilar blev alltså påkörda på rad i vägrenen. Föraren till den första lastbilen, som ställt sig på vägrenen för att sova, fick en ordningsbot för att han parkerat i vägrenen.

En av förarna uppgavs ha blivit fast i sin lastbilshytt i samband med olyckan. Enligt Fuxborg var det en plåtskada som gjorde att han inte kunnat öppna dörren och behövde få hjälp för att ta sig ut ur lastbilen.

Men ingen av de inblandade ska ha drabbats av personskador.

ANNONS

Ny lastbil skapar problem

Strax innan klockan tio meddelade räddningstjänsten att man lämnat platsen. Enligt Trafikverket kunde trafiken släppas på strax innan klockan tio.

Bara lite drygt en halvtimme efter trafiken kunde släppas på igen uppkom nya problem. En helt annan lastbil ska under förmiddagen stå stil i högra körfältet i norrgående riktning och blockerar trafiken.

– Det är en lastbil som har fått stopp på samma plats. Man kan komma förbi men den står ju på vägen, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket, till Bohusläningen.

Den stillastående lastbilen blockerar ett av körfälten. Det går, enligt Trafikverket, att komma förbi, men det skapar stor trafikpåverkan.

Trafikstockning i natt – på samma ställe

Under natten blockerade ett tiotal lastbilar blockerade trafiken strax norr om Rylandsmotet på E6, på nästan exakt samma plats som tisdagsmorgonens olycka. En drygt tio kilometer kö lång kö ringlade sig ner till Tanumshedemotet.

Framåt morgonen var trafikstockningen uppklarad.

LÄS MER:Snökaos i Västsverige – inställda bussar och varning för halka

LÄS MER:Tågen rullar – men SMHI varnar för mer snö

LÄS MER:Gratis broddar i Göteborg till 65- åringar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS