Efter femton år kunde flaskposten läsas

På Skaftö dök det plötsligt upp en flaskpost som två tjejer i tioårsåldern kastat i havet – för femton år sedan. De skrev att de sökte brevvänner, men angav inte någon adress. Kerstin Grunden, som hittade flaskposten, berättar hur en engagerad Facebookgrupp kunde lokalisera avsändarna.
– Det blev ett enormt delande och bara efter några timmar plingade det till i mobilen, säger hon.

ANNONS
|

Ett inlägg om en upphittad flaskpost orsakade under helgen ett väldigt ståhej i en Facebookgrupp för boende på Skaftö. Det var Kerstin Grunden som under en promenad längs klipporna med sin särbo fick syn på en petflaska som låg i närheten av strandkanten.

– Först tänkte jag inte så mycket på det. Det ligger ju skräp lite här och var, säger Kerstin Grunden och berättar att hon sedan såg att det låg något i flaskan.

Avsändarna skrev bland annat att de sökte brevvänner.
Bild: Privat

– Det var papper, och då förstod jag att det var flaskpost, vilket kändes jättekul!

LÄS MER:Flaskpost från Hönö nådde Olivia, 4, på Norges västkust

LÄS MER:Göteborgaren vill revolutionera sjöfarten – presenterar utsläppsfritt fartyg

Femton år i vattnet

Väl hemma lyckades de få ut pappret ur flaskan, och läste sig till hur Astrid Sande och hennes vän skickat i väg flaskan – för femton år sedan.

ANNONS

– De skrev att de var tio och elva år gamla och sökte brevvänner. Däremot skrev de ingen adress, förklarar Kerstin Grunden och säger att hon då tog Facebook till hjälp för att försöka hitta avsändarna.

– Jag lade upp bilder på flaskan och brevet, och det blev direkt en väldig aktivitet.

Hennes inlägg delades friskt och bara efter två timmar plingade det till i mobilen – det var Astrid Sande, nu 25 år gammal och studerande, som hade nåtts av sökandet.

LÄS MER:Cornelia hittade Andreas flaskpost – efter elva år

”Kul att det skapade glädje”

Astrid Sande berättar att hon inte riktigt minns var någonstans hon och hennes vän kastade i flaskan. Det har helt enkelt gått för lång tid, men om hon skulle gissa skulle hon säga Gullholmen.

Astrid Sande, i dag 25 år gammal, berättar att hon inte riktigt minns var någonstans hon och hennes vän kastade i flaskan.
Astrid Sande, i dag 25 år gammal, berättar att hon inte riktigt minns var någonstans hon och hennes vän kastade i flaskan. Bild: Privat

– Min vän bodde där och min pappa drev även en restaurang på Gullholmen när jag var liten, säger hon och berättar hur det känns kul att flaskan äntligen plockats upp.

– Så man inte skräpat ner, säger hon och skrattar till och tillägger: Men det är kul att den även kunde skapa lite glädje.

ANNONS