Sveriges långsammaste kontaktannons

När Catarina Magnusson skulle ta sig ett dopp på Hälsö i söndags gjorde hon ett udda fynd. Bland stenarna låg en flaskpost – innehållande en kontaktannons.
– Jag sms:ade till numret och berättade att vi hittat flaskan. Det visade sig tillhöra en kvinna i Göteborg, säger Catarina Magnusson.

ANNONS
|

Förra helgen var Catarina Magnusson ute på Hälsö med barnbarnen för att njuta av sommarens sista varma dagar. När hon tog ett sig ett svalkande dopp gjorde hon en oväntat upptäckt.

– Jag simmade när jag plötsligt såg en flaska som låg bland stenarna på stranden. Jag brukar alltid titta lite extra när jag upptäcker en flaska, för att se om det finns något i den, berättar hon.

– Jag har hittat ganska många, men de flesta har ju varit från barn. Denna var annorlunda.

Flaskposten innehöll förvisso ett rosa brev med Nalle Puh och hans vänner, men istället för att söka en brevkompis, var avsändaren på jakt efter något helt annat:

ANNONS

”Vår snälla, snygga, roliga mamma/mormor är singel och skulle behöva en rolig och trevlig man igen vid sin sida. Hon älskar att dansa, resa, äta gott och fika. Naturen är viktig. Likaså kulturella event.”

Brevet avslutades med ett nummer och en uppmaning om att ringa vid intresse.

– Barnbarnen tyckte såklart att det var jätteroligt. Jag sms:ade till numret och berättade att vi hittat flaskan. Det visade sig tillhöra en kvinna i Göteborg, säger Catarina Magnusson.

”Hoppas på gynnsamma vindar”

Bakom brevet stod tvillingsystrarna Bea Lijic och Tina Fetscher med barn.

– Vår mamma och barnens mormor blev lämnad för längesedan och hon har inte riktigt vågat sig ut och dejta efter det. Vi satt i vårt sommarstället på Hyppeln och skojade om att får vi nu inte lov att göra en sida på nätet, kan vi ju skriva en mysig liten flaskpost istället, säger Bea Lijic.

Men inte heller denna idé fick gehör hos mamman, 71, som vänligen men bestämt underrättade familjen om att de minsann inte fick skicka någon flaskpost.

– Men vi sparade flaskan och nu i somras, två år efter att vi först skrev brevet, bestämde vi oss för att göra det i smyg ändå. Det hade varit kul att låta ödet bestämma vem man får tag på.

ANNONS
Tina Fetscher och Bea Lijic vill hjälpa sin mamma på traven med att hitta en ny man.
Tina Fetscher och Bea Lijic vill hjälpa sin mamma på traven med att hitta en ny man. Bild: Privat

När sms:et om att flaskposten var funnen, om än bara på grannön, kunde hemligheten inte hållas längre.

– Då blev vi ju tvungna att berätta vad vi hade gjort. Svågern vågade inte ens vara med, men mamma tog det faktiskt skitbra. Hon tyckte det var en rolig grej.

I brist på singelman att erbjuda åkte Catarina Magnusson och barnbarnen ut till Torbeskär och slängde i flaskposten på nytt.

– Denna gång hoppas vi på gynnsamma vindar. Mamma är värd en go man och är man ute vid havet och vattnet så finns det ju mycket fina människor däromkring, säger en hoppfull Bea Lijic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS