De har köpt 10 000 kaktusar på auktion: ”Vi är inte helt kloka”

Felix Lidforsen och Mattias Äng slog till och köpte 10 000 kaktusar på auktion från Kronofogden.
Prislappen? 37 500 kronor.
– Vi hoppas att de kommer skänka mer glädje än vad pengar kan göra, säger Felix Lidforsen efter att han fått träffa kaktusarna.

ANNONS
|

Vi pratar med en mör Felix Lidforsen på tisdagskvällen efter att han för första gången fått se de 10 000 kaktusar han tillsammans med kamraten Mattias Äng köpt på auktion.

– Jag har precis vattnat varenda kaktusjävel. Jag är blöt och är sliten och har stuckit mig väldigt mycket, säger han med ett gott humör, ordvalen till trots.

Samlingen har beskrivits som ”Sveriges största hobbysamling” och har bott i ett 165 kvadratmeter stort växthus.

– Det kändes inte hundra procent realistiskt. Det är som det är talesättet att man köper grisen i säcken. Det har vi verkligen gjort men det var en väldigt fin gris. Jag har fått titta på de små liven och de mår bra, säger Felix Lidforsen.

ANNONS

Letar tomma växthus i Skåne

Kronofogdens auktion avslutades i fredags och prislappen landade på 37 500 kronor.

– Det var rätt saftigt men vi ser framför oss att de kan skänka mycket mer glädje än vad pengarna kan göra. Vi är inte helt kloka i huvudet men förhoppningsvis kan vi göra det bästa av situationen.

Kaktusarna diskuterades i tisdagens avsnitt av Nyhetsshowen. Se hela avsnittet här.

Men nu kommer nästa problem. Kaktusarna ska fraktas från Grästorp i norra delarna av Västra Götaland till deras hemstad Malmö i Skåne. De har också konstaterat att sommarsemestern är inställd för att fokusera på att ordna ett ordentligt hem åt växterna.

– Vi kommer ha väldigt mycket kaktusar i våra bostäder den kommande tiden, det är oundvikligt just nu. Men vi håller på att titta på tomma växthus i Skåne och vi söker efter någon som kan hjälpa oss med transport, säger Felix.

Vad har ni för planer för kaktusarna?

– Vi ser framför oss att man kan anlägga coola parker med så här mycket kaktusar eller kanske ett museum. Det är bara en tanke just nu.

Mattias är en större kaktuskille

Mattias kunde tyvärr inte hänga med upp till Västra Götaland för ett första möte med kaktusarna. Men det var också hans initiativ att slå till på auktionen.

ANNONS

– Han är en större kaktuskille än vad jag är. Jag tycker mest det är ett väldigt kul projekt. Om han hade sagt till mig i fredags att vi skulle köpa 10 000 gummiankor så hade jag nog kanske varit lika positiv till det. Det är kul att hitta på lite jäkelskap ibland.

De har också startat Instagramkontot ”10000hemlosakaktusar” där de kommer uppdatera följarna vad som kommer hända med växterna.

LÄS MER:10 000 kaktusar auktioneras ut

LÄS MER:Gröna växter får hemmet att blomstra

ANNONS