Valp övergavs på flygplatsen – nu har han adopterats av pilot

Efter att en sex månader gammal hund övergavs på San Franciscos internationella flygplats när ägaren inte hade rätt resehandlingar. Valpen har charmat hela flygbolaget och efter att de lyckats fixa tillstånd för hunden att komma in i landet har den nu adopterats – lagom till jul.

ANNONS
|

I september mellanlandade en man på resa från Kina till New York på San Francisco internationella flygplats tillsammans med sin sex månader gamla hundvalp. Men hunden hade inte rätt resedokument och när den inte fick tillåtelse att resa in i USA övergav ägaren valpen och reste vidare.

Enligt Vincent Passafiume, United Airlines chef för kundtjänst, skulle hunden först avlivats, antingen i San Francisco eller efter att den skickats tillbaka till Kina. Men efter att så gott som hela flygplatsen blivit kär i den lilla hunden lyckades United Airlines övertyga USAs Center for Disease Control, CDC, att hunden skulle få stanna i USA.

ANNONS

Under tiden CDC bestämde sig bodde hunden på San Francisco internationella flygplats och uppemot 50 av Uniteds anställda hjälpte till med hundpassningen. Dessutom döptes hunden efter United Airlines affärsklass; Polaris.

– Han har definitivt blivit en kändis på flygplatsen, säger Vincent Passafiume till Washington Post.

För att hunden Polaris skulle få stanna krävde CDC bland annat en fyra månader lång karantän och nu i december var hunden redo att adopteras.

Enligt NBC var det fler än 30 medarbetare på flygplatsen som alla ville adoptera hunden. I slutändan fick piloten William Dale och hans familj äran att adoptera hunden, precis lagom till jul.

– Det är mer än en anställd som sagt åt mig att ’det är bäst att du tar hand om honom’. De till och med hytte med fingret, säger William Dale till Washington Post.

LÄS MER:Flossie är världens äldsta katt – snart 27 år gammal

LÄS MER:Bo är veterinär för exotiska djur på Universeum och Blå Stjärnan

LÄS MER:Hunden som tröstar krigets traumatiserade barn

ANNONS