Flossie är världens äldsta katt – snart 27 år gammal

49 dagar innan kattens 27-årsdag utsågs Flossie till världens äldsta katt av Guinness rekordbok. Enligt Guinness motsvarar det runt 120 människoår.

ANNONS
|

Flossie nuvarande matte, Vicki Green, säger att hon är en lekfull och nyfiken katt, trots att hon nuförtiden är både döv och blind. Idag bor hon i sydöstra London, men det är långt från hennes första hem.

1995 var Flossie en gatukatt i Liverpool som hittades av en kvinna som sedan även adopterade henne. Efter tio år gick kvinnan bort och Flossie fick flytta hem till hennes syster. Efter 14 år dog även systern och i några år bodde Flossie hos den tidigare ägarens son. Men i somras hamnade hon hos djurskyddsorganisationen Cats Protection, som ger katter nya hem.

ANNONS

Det var även där de märkte att hon var gammal nog att kanske vara äldst.

– Vi var förbluffade när vi såg att hon enligt journalen var 27 år gammal, säger Naomi Rosling koordinator för Cats Protection till Guinness rekordbok.

Flossie och hennes senaste ägare visar stolt upp världsrekordet.
Flossie och hennes senaste ägare visar stolt upp världsrekordet. Bild: Cats Protection/Guinness World Records

Adopterades 26 år gammal

Det är inte så vanligt att gamla katter lyckas bli bortadopterade och de som jobbar på Cats Protection var oroliga att hon skulle förbli hemlös livet ut. Men nu har hon troligtvis kommit till sitt slutgiltiga hem.

– Jag trodde inte att jag skulle dela mitt hem med någon med ett Guinness världsrekord, säger Vicki Green till BBC.

Med uppmärksamheten som kommit av världsrekordet hoppas hon att fler ska hjälpa till att ge gamla katter nya hem.

Flossie är bara den äldsta, nu levande katten. Världens äldsta katt genom tiderna, Crème Puff, bodde i Texas och blev 38 år och tre dagar.

LÄS MER:Passagerare checkade in katt i flygbagaget

LÄS MER:De räddar hemlösa katter – vill ha pengar till katthem

LÄS MER:Ny lag ska skydda katter: ”Hoppas fler katter blir märkta”

ANNONS