USA och Storbritannien bombar Huthirebellerna igen

USA och Storbritannien har tillsammans bombat mål i Jemen under måndagskvällen, uppger CBS News med hänvisning till två underrättelsekällor.
Bombningarna riktas mot Huthirebellerna, som ligger bakom den senaste tidens attacker mot handelsfartyg i Röda havet.

ANNONS
|

Det är andra gången denna månad som Storbritannien och USA tillsammans utför bombningar mot Huthirebellerna i Jemen. I den första attacken, som skedde den 12 januari, riktades bombningarna mot totalt 30 mål med över 150 olika sorters vapen, enligt CBS.

Utöver de två gemensamma attackerna med Storbritannien har USA utfört flera på egen hand. Enligt CBS har de främst riktats mot Huthirebellernas luftvärn, vilket tillåtit USA att utöka sin övervakning av Jemen från luften.

Enligt uppgifter till CNN har färre än tio mål träffats under måndagen. Bombplan från hangarfartyget USS Dwight D. Eisenhower ha använts, och riktades bland annat mot robotavfyrningsramper, enligt AP.

ANNONS

Bombningarna sker efter att Huthirebellerna har kapat eller attackerat handelsfartyg i Röda havet vid runt 30 tillfällen.

Inga personer ska ha dödats vid de tillfällena, men de har påverkat handeln och har tvingat fraktjättar som Maersk att lägga om sina rutter. Huthirebellerna uppger att man utfört attackerna till stöd för palestinierna i Gaza.

LÄS MER:USA och Storbritannien har bombat mål i Jemen

LÄS MER:Experten: Så inflytelserikt är Iran i Mellanöstern

LÄS MER:Attackerna i Röda havet – detta har hänt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS