Tysk man tog 87 doser covid-19-vaccin

I stället för en, två, tre eller fyra doser covid-19-vaccin har en tysk man tagit 87 stycken. Mannen, som är i 60-årsåldern, trotsade myndigheternas råd och utreds nu av polis.

ANNONS
|

Vaccinskyddet avtar med tiden, vilket är anledningen till att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som är 65 år och äldre tar en fjärde dos covid-19-vaccin. En man i 60-årsåldern har tagit betydligt fler än så.

Mannen, som bor i östra Tyskland, har tagit 87 doser rapporterar tyska Freie Presse.

Sålt vidare vaccinationsintyg

Syftet med att inte nöja sig med det rekommenderade antalet doser tros ha varit ekonomiskt. Genom att ta ett stort antal doser har han kunnat sälja vidare vaccinationsintyg till personer som själva inte velat vaccinera sig, uppger nyhetsbyrån AP som hänvisar till tyska diton DPA. Det exakta tillvägagångssättet är dock något oklart.

ANNONS

Vissa dagar uppges mannen ha tagit så mycket som tre sprutor på samma dag. Han ska ha undgått upptäckt genom att bland annat besöka olika vaccinationsmottagningar vid olika tidpunkter.

Blev påkommen av polis

Till slut blev han dock ändå påkommen, efter att i mars ha gått till samma vaccinmottagning i staden Eilenburg två dagar i rad. Polisen har inlett en utredning kring de förmodade falska vaccindokument som han sålt vidare, enligt Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Det har ännu inte kommit några rapporter om negativa hälsoeffekter för mannen, trots de många vaccindoserna.

LÄS MER:Fjärde dos covid-19-vaccin rekommenderas till 65-plussare

LÄS MER:Anette är motståndare till vaccin mot covid-19 – nekades nytt jobb i Mölndals stad

LÄS MER:Stor studie: Milda biverkningar av covidvaccin

ANNONS