Strandad val blev turistattraktion i Storbritannien – måste flyttas

Tidigare i veckan sköljde en 17 meter lång död val upp på en strand i East Yorkshire i England. Nu har valen samlat såpass mycket åskådare att stranden fått spärras av.

ANNONS
|

Den 30 ton tunga valen sköljde upp på en strand i Bridlington, East Yorkshire i tisdags. Man tror att det är en sillval som spolat upp på stranden, vilket är ett av världens största djur.

Under dagarna som följde skulle mängder av människor flockas vid valkroppen för att beskåda det stora djuret, rapporterar BBC. En del uppges ha poserat och tagit ”selfies” med det döda djuret.

Nu har lokala myndigheter beslutat sig för att försöka flytta på den döda valen utan att behöva stycka den. Men på grund av det stora intresset har de fått stänga av området vid stranden och be människor att hålla sig undan.

ANNONS

"Detta är en mycket utmanande operation och den största i sitt slag som vi har behövt hantera. Kroppen har rört sig något mer mot vattnet under natten på grund av tidvattnet”, säger East Riding of Yorkshire-rådet i ett uttalande enligt BBC.

"Det kommer att finnas en avspärrning och vi uppmanar folk att hålla sig borta från valen av hälsoskäl, för att hjälpa oss att hantera situationen, och även utav respekt."

Oklart varför valen dött

Redan innan valen spolades iland ska människor ha uppgett att man sett att den befann sig i nöd ute i havet. Men det är fortfarande oklart vad den dött av.

De lokala myndigheterna uppger att zoologiska experter ska utföra en obduktion för att fastställa vad valen dött av.

Enligt British Divers Marine Life Rescue är det väldigt ovanligt att sillvalar dyker upp i närheten av Yorkshires kust.

LÄS MER:Elefanters livsmiljöer försvinner i Asien

LÄS MER:250 000 kaniner ska gasas ihjäl i Spanien

LÄS MER:”Kokainflodhäst” död – blev påkörd av bil i Colombia

ANNONS