Rått-turism populärt i New York

Det finns gott om saker att se på som turist i New York, men en sevärdhet av det lite ovanligare slaget har nu börjat trenda i metropolen. Turister vill se ställen i New York där det finns mycket råttor.

ANNONS
|

Dagligen får turistguider i New York City visa upp stadens största besöksattraktioner: Frihetsgudinnan, Empire State Building och Times Square.

Men nu har en del guider lagt till ytterligare en sevärdhet som svar på en hög efterfrågan: nämligen platser där det går att se många råttor.

– Råttor är som en maskot för New York City. Folk vill se det själva, säger Kenny Bollwerk till New York Post.

Kenny Bollwerk är en av de som jobbar som guide i staden och som har lagt märke till det nya intresset. Som svar har han, liksom flera andra, börjat lägga till sena turer på kvällarna som är skräddarsydda för att ge folk den bästa chansen att se råttor springa runt på gatorna i jakt efter mat.

ANNONS

Stort konto på Tiktok

Och det är inte bara bland turister som besöker New York som intresset är stort. Han har dessutom fått en stor följarskara på den sociala medieappen Tiktok där uppemot 10 000 personer åt gången ser på medan han live-sänder råttor som springer runt i stan.

– Människor går förbi och råttor springer över folks fötter, med högar av skräp på trottoaren, säger Kenny Bollwerk till The Guardian.

Själv är han inte alls förtjust i råttorna. Hans förhoppning med att filma dem och publicera det var att han hoppades att stadens myndigheter skulle börja ta till åtgärder mot djuren. På sitt konto uppmanar han människor att skicka in sina klagomål på råttorna till stadens myndigheter.

Råttaktiviteten ökar

Under pandemin ökade råttpopulationen i New York. Under 2022 kom det in 60 000 rapporter om råttornas aktivitet i staden, vilket var en ökning med 102 procent jämfört med året innan. Det rapporterar New York Post enligt uppgifter från stadens hälsodepartement.

Under 2022 lanserade New York nya regler som ska hjälpa till att säkra sophanteringen och som man hoppats ska dra ner på problemen med ohyra.

LÄS MER:Rekordlång alligator fångad i Mississippi

LÄS MER:Flera misstänkta hajattacker i New York

LÄS MER:Kirurg hittade mask i glömsk kvinnas hjärna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS