Den högerextreme politikern Rasmus Paludan har nekats inträde till Storbritannien och placeras nu på en särskild ”varningslista”.
Den högerextreme politikern Rasmus Paludan har nekats inträde till Storbritannien och placeras nu på en särskild ”varningslista”. Bild: Maja Suslin/TT

Rasmus Paludan nekas inträde till Storbritannien

Den högerextreme politikern Rasmus Paludan har nekats inresa till Storbritannien efter att han planerat att bränna en koran i staden Wakefield i West Yorkshire.

ANNONS
|

I ett videoinlägg på Twitter som Rasmus Paludan publicerade på söndagen säger han att han skulle resa till den engelska staden Wakefield för att ”kämpa mot odemokratiska krafter”.

Han sa att han planerade att bränna Koranen på onsdagen, något som skulle sammanfalla med början på den muslimska fastemånaden ramadan.

Det har fått Storbritannien att reagera och Paludan har nu nekats inträde till Storbritannien, rapporterar BBC. Den brittiska säkerhetsministern Tom Tugendhat uppger att även att Rasmus Paludan lagts till på en särskild varningslista, Storbritanniens varningsindex.

– Hans resa till Storbritannien skulle inte främja allmänhetens bästa och han kommer inte att tillåtas inträde, säger Tom Tugenhat, enligt BBC.

ANNONS

”En farlig man”

Simon Lightwood, en parlamentsledamot för Labour-partiet som representerar Wakefield, uttalade sig i det brittiska underhuset om det eventuella besöket från Paludan.

– Herr Paludan har tidigare fängslats i Danmark för sina hatiska och rasistiska uttalanden. Han är en farlig man som inte borde släppas in i detta land, säger han enligt BBC.

I februari stängdes fyra elever av från en skola i Wakefield efter att en elev förstört en koran. Dess omslag hade rivits sönder och några sidor fick märken på sig. Polisen beslutade att inget brott hade begåtts och eleverna kommer att få återgå till skolan.

LÄS MER:15-åring frias – spottade mot Rasmus Paludan

LÄS MER:Paludan misstänks för hets mot folkgrupp

LÄS MER:Så känner turkarna efter bråket om Nato mellan Sverige och Turkiet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS