Rysslands president Vladimir Putin uttalade sig i rysk TV om kriget i Ukraina på söndagen.
Rysslands president Vladimir Putin uttalade sig i rysk TV om kriget i Ukraina på söndagen. Bild: Alexey Danichev

Putin i intervju om kriget i Ukraina: Allt går enligt plan

I en färsk intervju uttalar sig Rysslands president Vladimir Putin om kriget i Ukraina och menar att det ”råder positiv dynamik”. Samtidigt bekräftas ett stort antal missilattacker från Ryssland mot Ukraina.

ANNONS
|

Det var i en intervju med den ryska statliga TV-kanalen Rossiya 1 som president Vladimir Putin på söndagen uttalade sig om kriget i Ukraina, av honom benämnt ”den militära specialoperationen” . Han uttalade då att det ”råder en positiv dynamik” och att allt går enligt plan, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Och jag hoppas att våra krigare ska glädja oss ännu mer med resultatet av deras kamp, sade Vladimir Putin i intervjun.

Gällande de omfattande sanktionerna mot landet och det ekonomiska läget hävdade presidenten att landets ekonomi var i mycket gott skick.

– Arbetslösheten är historiskt låg. Inflationen är inte bara lägre än vad våra motståndare förutspått utan även lägre än i våra egna prognoser.

ANNONS

Under söndagen bekräftade också Rysslands försvarsministerium att man på lördagen utfört ett antal missilattacker mot Ukraina och att de ska ha ”träffat alla identifierade mål”.

LÄS MER:Flera döda i anfall mot bostadshus i Dnipro

LÄS MER:Döda dras fram ur rasmassor efter rysk attack

ANNONS