En kvinna håller upp ett plakat under en protest mot Libanons virusåtgärder, som slår särskilt hårt mot ovaccinerade.
En kvinna håller upp ett plakat under en protest mot Libanons virusåtgärder, som slår särskilt hårt mot ovaccinerade. Bild: Hussein Malla/AP/TT

Protest mot virusåtgärder i Libanon

ANNONS

Omkring 300 personer har samlats i Libanons huvudstad Beirut för att protestera mot virusåtgärder som drabbar människor som inte har vaccinerat sig mot covid-19. Demonstranterna framhåller att individen själv bör ha rätt att bestämma huruvida den ska ta en spruta eller inte.

"Nej till vaccinets diktatur", står det på en banderoll.

Det är inte obligatoriskt att vaccinera sig mot covid-19 i Libanon, men myndigheterna har skärpt åtgärderna för människor som inte är vaccinerade eller som inte kan visa upp ett negativt PCR-test. Nu krävs vaccinationsintyg eller ett negativt provsvar för att släppas in på restauranger, hotell och liknande platser.

Från och med måndag måste tjänstemän vara vaccinerade eller ta regelbundna PCR-test för att kunna gå till jobbet. Många har dock inte råd att betala för testen, givet valutakraschen och det svåra ekonomiska läget.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS