Oftast är det tragiska händelser som olyckor, krig, naturkatastrofer och ekonomiska problem som gjort att städer världen över tömts och hur står tomma.
En av de för oss mest kända övergivna städerna i världen är Pripjati Ukraina.
LÄS OCKSÅ:Här är världens högsta övergivna skyskrapor
Staden Pripjatbyggdes i samband med kärnkraftverket Tjernobyl år 1970. Ukraina tillhörde då Sovjetunionen och att Pripjat låg intill kärnkraftverket sågs inte som något problem – tvärtom så bodde många av dem som jobbade på Tjernobyli just Pripjat.
16 år efter att kärnkraftverket byggdes var olyckan framme. Natten till lördag den 26 april år 1986 förstördes reaktor fyra genom en explosion och ett moln med radioaktiva partiklar spreds med vindarna över stora delar av Europa.
Myndigheterna berättade inte om olyckan på en gång och människorna i Pripjat evakuerades först ett par dagar efter katastrofen – då med löfte om att den ungefär 50 000 människor stora befolkningen skulle kunna komma tillbaka efter ytterligare några dagar.
Men då hade många redan utsätts för höga nivåer av strålning och det visade sig så småningom att människorna aldrig mer skulle kunna återvända till sina hem.
LÄS OCKSÅ:Dark tourism – därför vill vi besöka olycksplatser
Under senare år har spökstaden blivit en turistattraktion. Många åker till Ukraina för att få en guidad tur i Pripjat, men på grund av att husen är i så dåligt skick att de kan rasa får guiderna inte längre ta in turister i de övergivna byggnaderna.
Men det är inte bara staden Pripjatsom står tom och övergiven. Bläddra i bildspelet ovan för att läsa mer om den ukrainska staden och tioandra övergivna städer och byar runt om i världen.