Ökenhuset i Kalifornien är till salu för miljoner

I öknen i Joshua Tree, Kalifornien, ligger ett ovanligt hem som är till salu för många miljoner. Bostaden består av flera kupolhus som tillsammans innehåller fem sovrum och tre badrum. Trädgården kräver inte mycket arbete då den består av ett stort antal kaktusar, och troligen flera av de 26 ormarterna som bor i den närbelägna nationalparken. Sju av dem är skallerormar.

ANNONS
|

Gillar man inte att pyssla i trädgården och inte heller är förtjust i grannar, då kan den här fastigheten i Joshua Tree, Kalifornien vara ett bra köp. Boendet som kunde varit byggt av familjen ”Barbapappa”, ligger i ett ökenlandskap utan grannar i närheten.

Den förra ägaren ville ”skapa ett hållbart liv i fred med naturen” och har därför bland annat byggt husen av 85 procent återanvänt material från marken. För att kunna bygga sitt drömhus gick hon en workshop om kupolbygge och ytbehandlingar.

Boendet som byggdes 2014, består av flera kupoler och minihus på 125 kvadratmeter. Huvudbyggnaden innehåller två sovrum, kök, vardagsrum och två badrum. De mindre kupolerna innehåller en studiobostad, samt två separata sovrum, och en gemensam badkupol med dubbeldusch och badkar.

ANNONS

Finns en kaktusträdgård

Trädgården är mycket lättskött då det inte finns en enda gräsmatta att klippa, eller några rabatter att sköta. Men det finns gott om kaktusar. Med tanke på att temperaturen kan stiga upp till 40 grader på sommaren, och sjunka till några få grader på vintern, är nog en kaktusträdgård bra.

I den karga trädgården finns uteplatser, utomhuskök med frys och kyl och ett grillområde. Den rymmer även ett litet tempel som passar för meditation, en konststudio, en öppen eldstad med sittplatser och ett nybyggt poolområde.

Lockar det att bo i öknen kan man köpa fastigheten för 15 miljoner kronor. Nyligen låg priset på 20 miljoner kronor, så huset verkar vara svårsålt.

Innan man slantar upp miljonerna, kanske man bör känna till att det bor 26 olika ormarter i den närbelägna nationalparken, varav sju är skallerormar.

Mäklare är James Bianco på Bianco Group.

LÄS MER:Huset i Somerville är inrett i starka pastellfärger – överallt

LÄS MER:Udda designat hus säljs i Sacramento – ägaren har lagt år på att inreda det

LÄS MER:Hela lägenheten är inredd med Budweiserölburkar

LÄS MER:Huset i Palm Springs är en färgbomb – nu är det till salu

ANNONS