Nu kan du köpa hus i Italien – för tio kronor

Sugen på ett hus i Italien? Då har du chansen att köpa ett i staden Castiglione di Sicilia på Sicilien – till priset av en euro, skriver CNN. Men det finns en hake

ANNONS
|

I staden, belägen vid vulkanen Etnas sluttningarna och med hippa Taormina och östra Siciliens stränder på nära avstånd, finns 900 övergivna hus.

Det är stadens borgmästare Antonio Camarda startat projektet för att få liv i staden. Sedan tidigt 1900-tal har Castiglione di Sicilias befolkning minskat 14 000 till 3 000 invånare.

LÄS MER:Jeffrey Epsteins hus totalförstörda: ”Äntligen”

– Vi har ett enormt arkitektoniskt arv, fyllt med historia, att rädda. Över tid har för många människor lämnat staden och de gamla, pittoreska husen, många daterade tillbaka till renässansen, säger borgmästaren till CNN.

De flesta hus återfinns i stadens äldsta delar. Ungefär hälften av husen är i princip förstörda och säljs därför för den symboliska summan en euro – drygt tio svenska kronor. De hus som är i bättre skick säljs från 40 000 kronor och upp.

ANNONS

Detta krävs av köparen

LÄS MER:Bostäder säljs för tio kronor i italiensk stad

Om flera visar intresse för samma objekt hålls en auktion.

Men det finns förstås en hake. Husens köpare måste färdigställa renoveringen av husen inom tre år. Till skillnad från liknande husprojekt finns det dock inget krav på någon deposition för att garantera att arbetet blir utfört. I stället kan husköparna teckna ett försäkringsbrev hos en bank till ett värde av 40 000 kronor för den nätta summan av tusen kronor om året.

Det är inte första gången liknande projekt startar i insomnade italienska städer. Förra året såldes 90 fallfärdiga hus i syditalienska Bisaccia för tio kronor styck. Tidigare har samma erbjudande funnits i staden Ollolai på Sardinien.

Sugen på ett billigt hus på Sicilien? Allmän ditt intresse på kommunens hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS