Nigel Farage kämpade för brexit: ”Har misslyckats”

Nigel Farage, känd som mannen som var mest högljudd i kampen om brexit säger nu att brexit har misslyckats, till BBC. Men han insisterar på att Storbritannien klarar sig bättre utanför EU. — Det här bevisar att våra politiker är värdelösa.

ANNONS
|

Politikern Nigel Farage är en kontroversiell figur i Storbritannien. Han är en av dem som skrek högst om ett brittiskt utträde ur Europeiska unionen och ledde länge det populistiska partiet UKIP för att få till just ett utträde.

Han ses som en av de orsakande faktorerna till att lämna-sidan överraskande vann folkomröstningen om ett utträde ur EU 2016. Nu har han gått ut med att brexit har misslyckats, rapporterar Politico.

Farage var med i en intervju i BBC där han erkände att brexit hade misslyckats. Men han saknar knappast värmen från Bryssel och EU, utan skyller misslyckandet på politikerkollegor i Storbritannien.

ANNONS

”Svikit oss”

– Jag är rädd för att det som brexit har bevisat är att våra politiker är lika värdelösa som kommissionärerna i Bryssel. Vi har hanterat det här fullständigt fel, säger han när han får en fråga om statistik som visar på hur brexit påverkar Storbritannien negativt från BBC.

– Brexit har misslyckats, Vi har inte levererat på brexit och Tories (de konservativa) har svikit oss väldigt väldigt mycket, fortsätter han i intervjun.

Men han är fortsatt noga med att påpeka att Storbritannien har det bättre utanför EU och att han ”inte tvekar en sekund” över det.

London har dragits med ekonomiska problem ända sedan britterna lämnade EU och återhämtar sig fortfarande från de ekonomiska följderna från pandemin och den ekonomiska krisen som uppstod i samband med kriget i Ukraina.

Enligt OECD kommer Britternas BNP-tillväxt vara näst sämst bland världens största ekonomier, där bara Rysslands BNP har en sämre prognos, rapporterar Politico.

Nigel Farage har lämnat politiken sedan brexit och är nu programledare på den brittiska kanalen GB News. Men han har inte uteslutit en politisk comeback. Han har fortfarande hedersuppdrag i högerkantspartiet Brittiska reformpartiet, som grundades ur Brexitpartiet som Farage i sin tur startade.

LÄS MER:Brittisk populist ger råd i dansk politik

LÄS MER:Så vinner Paris kampen om lyxen över London

LÄS MER:Farage lämnar ledarskap i Reform UK

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS