Nigel Farage. Arkivbild.
Nigel Farage. Arkivbild. Bild: Ross D Franklin/AP/TT

Farage lämnar ledarskap i Reform UK

Den ledande förkämpen för brexit, Nigel Farage, meddelar att han lämnar posten som ledare för det brittiska partiet Reform UK.

ANNONS

Partiet hette tidigare Brexit Party, och skapades som en del i kampanjen att få Storbritannien att lämna EU. Farages falang ansågs förespråka en så kallad hård brexit.

Partiet ombildades delvis och bytte namn för att bland annat ta sig an frågor som rör pandemin. Partiet sade sig vilja skydda sårbara grupper, medan målet för den övriga befolkningen skulle vara att den skulle uppnå flockimmunitet.

Farage har tidigare varit partiledare i det EU-fientliga partiet Ukip, och lyckades som sådan vara med och pressa fram folkomröstningen om EU-medlemskap 2016.

"I slutändan (av brexit) har Nordirland blivit avskuret från resten (av Storbritannien), och våra fiskare behandlas illa, men vi har kommit ut och vi återvänder aldrig", skrev Farage i ett uttalande.

ANNONS

Han förklarar sitt avhopp med att han kan göra mer för att förändra den allmänna opinionen genom medier och sociala plattformar.

Farage lämnar över ledarskapet till Richard Tice.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS