Nancy Pelosi och hennes make Paul Pelosi utsattes för ett inbrott i sitt hem. Paul attackerades och fördes till sjukhus.
Nancy Pelosi och hennes make Paul Pelosi utsattes för ett inbrott i sitt hem. Paul attackerades och fördes till sjukhus. Bild: Kevin Wolf

Nancy Pelosis man attackerad i hemmet – vårdas på sjukhus

Maken till talmannen i USA:s representanthus, Nancy Pelosi, har attackerats i sitt hem efter ett inbrott tidigt på fredagsmorgonen.

ANNONS
|

Paul Pelosi, 82, ”attackerades våldsamt” efter att någon brutit sig in i parets hem i Kalifornien, det meddelar Nancy Pelosis talesperson Drew Hammill i ett pressmeddelande.

– Angriparen är gripen och motivet bakom attacken utreds. Mr Pelosi fördes till sjukhus, där han får utmärkt vård och förväntas bli helt återställd, står det i uttalandet.

Nancy Pelosi är som talman i representanthuset nummer tre i rang efter USA:s president och vicepresident. Hon var inte hemma när angriparen bröt sig in i huset.

– Talmannen och hennes familj är tacksamma för räddningspersonalen och sjukvårdarna som är inblandade, och ber om att deras privatliv respekteras, står det vidare i uttalandet.

ANNONS

LÄS MER:Striden om senaten – och kontroll över Biden

LÄS MER:Så funkar det amerikanska mellanårsvalet

LÄS MER:Kamala Harris besöker demilitariserad zon

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS