Nancy Pelosi och hennes make Paul Pelosi utsattes för ett inbrott i sitt hem. Paul attackerades och fördes till sjukhus.
Nancy Pelosi och hennes make Paul Pelosi utsattes för ett inbrott i sitt hem. Paul attackerades och fördes till sjukhus. Bild: Kevin Wolf

Nancy Pelosis man attackerad i hemmet – vårdas på sjukhus

Maken till talmannen i USA:s representanthus, Nancy Pelosi, har attackerats i sitt hem efter ett inbrott tidigt på fredagsmorgonen.

ANNONS
|

Paul Pelosi, 82, ”attackerades våldsamt” efter att någon brutit sig in i parets hem i Kalifornien, det meddelar Nancy Pelosis talesperson Drew Hammill i ett pressmeddelande.

– Angriparen är gripen och motivet bakom attacken utreds. Mr Pelosi fördes till sjukhus, där han får utmärkt vård och förväntas bli helt återställd, står det i uttalandet.

Nancy Pelosi är som talman i representanthuset nummer tre i rang efter USA:s president och vicepresident. Hon var inte hemma när angriparen bröt sig in i huset.

– Talmannen och hennes familj är tacksamma för räddningspersonalen och sjukvårdarna som är inblandade, och ber om att deras privatliv respekteras, står det vidare i uttalandet.

ANNONS

LÄS MER:Striden om senaten – och kontroll över Biden

LÄS MER:Så funkar det amerikanska mellanårsvalet

LÄS MER:Kamala Harris besöker demilitariserad zon

ANNONS