Man tog av sig kläderna i Vatikanen – för Ukraina

En man valde att klä av sig naken mitt på altaret i Peterskyrkan i Vatikanstaten under torsdagen. På sin rygg hade han ett budskap – till stöd för barnen i Ukraina.

ANNONS
|

En något ovanlig händelse ägde rum under torsdagen i den katolska kyrkans hjärta. En man gick fram och klättrade upp på altaret i den väldiga Peterskyrkan och började ta av sig kläderna, rapporterar Independent.

Enligt tidningen gjorde mannen det som en protest mot kriget i Ukraina och på hans rygg stod ett meddelande som proklamerade att barnen i Ukraina borde räddas. Mannen omhändertogs strax därefter av vakter i Vatikanen som senare lämnade över honom till italiensk polis, enligt källor till den brittiska tidningen.

Han ska också ha tillfogat sig själv skador på sin rygg och rivit sig med sina naglar. Händelsen filmades av besökare i Peterskyrkan och fick spridning i sociala medier.

ANNONS

Men det är faktiskt inte den första nakenchocken som påvens egna kyrka har drabbats av. 2016 greps en man i 44-årsåldern för att gå runt på området i bara mässingen. I det fallet verkar han inte velat stödja någon särskild politisk kamp mer än att proklamera för omvärlden att han kom från Brasilien, skriver Independent.

LÄS MER:Febersjuk påve ställer in audiens

LÄS MER:Man försökte forcera port till Vatikanen

LÄS MER:Påvens vändning: Kvinnor får rösta

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS