Kinesiskt zoo: Våra björnar är inte utklädda människor

Ett zoo i östra Kina har anklagats för att ha förfalskade björnar i sin inhägnad. Nu går de ut på sociala medier för att försäkra besökare om att deras malajbjörnar inte är utklädda människor, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

ANNONS
|

Efter att det spridits bilder på en av Hangzhou Zoos malajbjörnar har de behövt gå ut på sociala medier och försäkra besökare om att det är en riktig björn. På bilden står björnen på smala bakben och kollar ut över besökarna.

Malajbjörnar är mindre och smalare jämfört med de flesta andra björnar och deras långa och smala ben ger dem ett betydligt mänskligare utseende jämfört med pandor eller grizzlybjörnar. Baserat på det, och att björnarna gärna står på bakbenen, har folk på internet undrat om det inte är en människa i en riktigt välgjord björndräkt som syns på bilden.

Andra djurparker i Kina har tidigare anklagats för att färga hundar för att lura besökare att de är vargar eller stora kattdjur och måla åsnor som zebror.

ANNONS

I djurparkens inlägg på sociala medier förnekar de ryktena om malajbjörnen och skriver från björnens perspektiv:

– Vissa tycker att jag står upp som en människa. Det verkar som att ni inte förstår mig så väl.

LÄS MER:Här är finalisterna till 2023 års roligaste husdjursbild

LÄS MER:Fåren får äta avfall – målet: Mindre metan i raparna

LÄS MER:Vad hände med Kinas försvunne utrikesminister?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS