Hund hittad vid liv i grotta – efter två månader på rymmen

John Bohnert trodde aldrig att han skulle se sin bortsprungna hund Abby igen. Men efter två månader på rymmen hittades hunden i en grotta, vilket AP rapporterar.

ANNONS

Det var i början av juni som Jeff Bohnerts två hundar rymde från sitt hem i amerikanska Missouri. En av dem, hunden Summer, kom tillbaka dagen därpå, men inte den andra.

Jeff Bohnert lade ut inlägg på Facebook och hörde av sig till både polisen och sina grannar – men den spräckliga pudelblandningen Abby var spårlöst försvunnen.

Två månader senare hade Jeff Bohnert helt gett upp hoppet om att se sin hund igen, när han plötsligt fick ett sms från en granne. I en närliggande grotta hade en hund hittats och de skickade en bild och undrade om det kunde vara hans Abby.

ANNONS

Det skulle visa sig att den snart 14 år gamla hunden överlevt i nästan 60 dagar på egen hand.

– Jag trodde att något dåligt hade hänt. Jag menar, hon är gammal. Bara värmen hade kunnat vara för mycket för henne, säger Jeff Bohnert enligt AP.

Hittades av familj på utflykt

Gruppen som hittade Abby bestod av sex vuxna och fem barn som var på en utflykt i Berome Moore-grottan. Ett av barnen sprang före gruppen in i grottan och skrek till sin pappa: "Det finns en hund här inne".

De vuxna trodde först inte att det kunde vara sant, men mycket riktigt fanns det en hund i grottan.

– Hon låg bara där uppkrupen i en boll, säger Gerry Keene, enligt AP.

– Hon lyfte på huvudet och tittade på oss men hon svarade inte på kommandon. Hon såg ut att vara ganska nära att stryka med.

I en närliggande grotta hittade gruppen en bortsprungen hund. Hunden var nedkyld och låg hopkrupen i en boll, men har piggnat till sedan hon återförenats med sina ägare.
I en närliggande grotta hittade gruppen en bortsprungen hund. Hunden var nedkyld och låg hopkrupen i en boll, men har piggnat till sedan hon återförenats med sina ägare. Bild: Gerry Keene

Det krävdes en del lirkande och bärande för att få ut hunden ur grottan, men väl ute gavs hon en bit kött och började piggna till. Jeff Bohnert tror att Abby kan ha trillat ner i grottan och varit fast där en längre tid.

Till en början var Abby nedkyld och trött, men sedan hon återförenats med sina ägare har hon börjat återhämta sig från äventyret. Enligt ägaren John har hon blivit piggare och börjat vifta på svansen igen.

ANNONS

– Det är fantastiskt hur hon redan är på väg tillbaka. Hon beter sig som sig själv igen, säger Jeff Bohnert.

LÄS MER:Hundvalpen Max tog tåget till Kungsbacka – alldeles själv

LÄS MER:Bortsprungen katt tillbaka – efter åtta år

LÄS MER:Scooby-Doo och Lindamarie är återförenade efter elva år

ANNONS