Hemlösa familjer tvingas flytta under Beyoncés konserter i London

Upp emot 30 hemlösa familjer kan tvingas flytta efter att kommunen missat att boka upp rummen på det hotell där många hemlösa familjer bor under längre perioder. I samband med att världsstjärnan Beyoncé ska hålla fem konserter i London har nu hotellrummen i stället bokats upp av konsertbesökare, rapporterar The Guardian.

ANNONS
|

Flera hemlösa familjer i norra London kan nu tvingas flytta ut från ett hotell som kommunen hyr för att ge familjerna tak över huvudet. Kommunen har i dagsläget cirka 100 hotellrum uppbokade på hotellet Enfield Travelodge och i flera av rummen bor det barnfamiljer.

I samband med att världsstjärnan Beyoncé kommer till London för att hålla fem konserter mellan 29 maj och 4 juni har nu flera av rummen som kommunen tidigare hyrt bokats upp. Kommunen ska, enligt The Guardian, ha missat att boka rummen under den veckan då hotellet endast tillåter att man bokar rummen i 28 dagar åt gången.

ANNONS

Enligt tidningen ska flera hemlösa tidigare tvingats omlokalisera under veckor med större evenemang i området då man ofta väntar tills sista dagen när den tidigare bokningen tar slut innan man bokar upp rummen på nytt.

Flera familjer som The Guardian pratat med berättar att det är väldigt jobbigt och omständligt. Inte bara för att de behöver packa ihop alla sina saker och flytta men för barnfamiljer som bor på hotellet kan det också innebära att barnen missar skolan.

Hemlösa bor på hotellet månader i sträck

Trebarnsmamman Collette är en utav dem som tvingas bort från hotellet. Hennes yngsta barn, ett tvillingpar på två år har autism och hon berättar att deras diagnos gör det extra jobbigt att behöva flytta med kort varsel.

– Jag har svårt att sova som det är men när vi får dessa nyheter blir det ännu mer oroligt. Det är varken bra för min mentala hälsa eller för mina två yngsta barn som behöver stabilitet. Det tar tid för dem att anpassa sig i nya miljöer. De måste ha en rutin så det kommer vara väldigt jobbigt för dem, säger hon till The Guardian.

Flera familjer ska ha bott på hotellet månader i sträck, trots att det enligt lag finns en gräns på sex veckor för den typen av temporära boenden.

ANNONS

– Jag är tacksam för att vi har tak över huvudet men det är trångt. Båda min yngsta barn dricker fortfarande välling och jag får diska deras nappflaskor i handfatet i badrummet, säger Collette.

En talesperson för kommunen säger till tidningen att man arbetar för att hitta en bra lösning för de personer som nu inte kan bo kvar i rummen på Enfield Travelodge.

– Vi inser att hotellboende inte är idealiskt för familjer och vi fortsätter därför att arbeta för nationella åtgärder för att ta itu med den grundläggande bristen på bostäder till överkomliga priser.

LÄS MER:Bidrag till kommunerna ska hjälpa hemlösa

LÄS MER:Hemlös man räddade barnvagn från trafiken – fick nytt jobb

LÄS MER:Tystnaden på Beyoncés konsert är underbar

ANNONS