Ron Nessman har precis kanske räddat barnets liv.
Ron Nessman har precis kanske räddat barnets liv. Bild: Stillbild övervakningskamera A1 Hand Car Wash

Hemlös man räddade barnvagn från trafiken – fick nytt jobb

Ron Nessman hade varit på en jobbintervju för sin första anställning på flera år när han såg en barnvagn hjälplöst rulla mot en trafikerad väg. Han reagerade direkt, och hyllas nu som en hjälte.
– Jag hade inte kunnat leva med mig själv om jag inte gjorde något, säger han.

ANNONS
|

Kvinnan kunde bara hjälplöst se på när vinden grep tag i barnvagnen och skickade den mot en hårt trafikerad väg. Hon snubblade och föll till marken, medan barnvagnen närmade sig gatan.

Samtidigt hade Ron Nessman precis avslutat en arbetsintervju på en intilliggande restaurang. Han hade varit arbetslös och hemlös i flera år och precis flyttat till Kalifornien för att åter knyta kontakt med sin familj. Nu såg han vad som var på väg att hända – och agerade instinktivt.

Han rusade ut mot gatan, stoppade barnvagnen och räddade barnet.

– Jag hade inte ens tid att tänka på det. Man reagerar bara, säger Nessman till den lokala tv-stationen KOVR-TV

ANNONS

Nessman, som de senaste månaderna hade bott med sin syster, hade precis avslutat en intervju för ett jobb som diskare på en Applebee’s-restaurang och väntade på en bänk utanför när han såg vad som var på väg att hända. Hans hjälteinsats fångades på film av en övervakningskamera.

Rodde hem nytt jobb

På vägen tillbaka till kvinnan, en äldre släkting till barnet, syns hur Ron Nessman gestikulerar och pratar lugnande med henne medan bilarna susar förbi i bakgrunden.

– Jag sa ”jag har den”, du vet. För jag tyckte så synd om kvinnan. Jag har systersöner och systerdöttrar. Jag kan föreställa mig något sådant hända, säger han.

– Jag hade inte kunnat leva med mig själv om jag inte gjorde något, såklart. Jag är bara glad att jag insåg vad som hände och var med.

Nessman kunde också förstå hur kvinnan kände sig. Han hade upplevt något liknande 2018, då hans flickvän gick bort. Det var då hans hemlöshet började. Den tidigare lastbilschauffören flyttade till Kalifornien för att börja om, och som grädde på moset gick jobbintervjun bra. Han har nu fått sin första anställning på flera år.

– Jag uppskattar möjligheten de har gett mig. Det är verkligen coolt, säger han.

LÄS MER:Jury: Trump utsatte kvinna för övergrepp

LÄS MER:Kvinna i USA skrev barnbok om sorg efter makens död – åtalas för hans mord

ANNONS