Kvinna i USA skrev barnbok om sorg efter makens död – åtalas för hans mord

Efter det att den amerikanska kvinnans man dog förra året skrev hon en barnbok om hur man hanterar sorg. Nu har hon åtalats för mordet på sin bortgångne make.

ANNONS
|

En 33-årig amerikansk kvinna från Utah har gripits i veckan misstänkt för att ha mördat sin make med en kraftig överdos av opioiden fentanyl. Mannen dog redan i mars 2022 men det är först nu som kvinnan grips och åtalas misstänkt för mord, rapporterar CBS News.

Till polisen uppgav kvinnan att hon blandat en drink åt sin man för att fira att han sålt ett hus men sedan behövt gå och natta ett av deras tre barn. När hon kom tillbaka hittade hon sin man medvetslös och ringde polisen.

Bekant till kvinnan ska ha sålt henne fentanyl

Mannen dödförklarades senare och det skulle visa sig att han hade en dödlig dos av fentanyl i kroppen, ett opioidbaserat läkemedel som anses vara 50 till 100 gånger starkare än morfin.

ANNONS

Polisens nya anklagelser mot kvinnan kommer efter det att en bekant till kvinnan uppgett att hen sålt fentanyl till henne.

Kvinnan är just nu aktuell med en ny barnbok som handlar om hur man kan hantera sorg . För bara ett par månader sedan medverkade kvinnan i olika tv-intervjuer där hon beskrivit makens död som ”oväntad”. I en tv-intervju sa hon att man kan hjälpa barn med sorg genom att se till att den bortgångnes ande ”alltid är levande i ditt hem”.

– Det handlar om att förklara för mitt barn om att bara för att han inte är här med oss fysiskt, så betyder det inte att han inte är med oss, sa kvinnan under en intervju enligt CBS News.

Utöver mordanklagelserna har kvinnan också anklagats för att inneha den lugnande drogen GHB.

LÄS MER:Dödliga fentanyl-överdoser har ökat med 279 procent på sju år i USA

LÄS MER:Mammor förgiftar sina barn för att de ska överleva svälten i Somalia

LÄS MER:Man ströps ihjäl av medpassagerare på tunnelbana i New York

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS