Fritzl är ”säker” på att återförenas med sin familj

Sexualförbrytaren Josef Fritzl, som låste in sin dotter i källaren, våldtog och fick sju barn med henne, är övertygad om att hans familj kommer förlåta honom. Det säger han i en intervju med The Sun.

ANNONS
|

1984 lurade Josef Fritzl in sin 18-åriga dotter dotter Elisabeth i sin källare. Där höll han henne inlåst i över 24 år, utan att säga något till sin fru. Hon fick i stället höra att dottern hade rymt och gått med i en kult.

Från utsidan såg bostaden i österrikiska Amstetten normal ut, men under jord våldtog Josef Fritzl sin dotter. Hon födde sju av hans barn. Ett av dem dog som spädbarn, efter att Fritzl inte tog barnet till läkaren. Tre av dem blev kvar i källaren med Elisabeth, de övriga tre tog han med sig upp och uppfostrade med sin fru.

ANNONS

2008 avslöjades Josef Fritzl och hans brott blev en världsnyhet som skakade både Österrike och omvärlden. Året därpå dömdes han till livstids fängelse. Sedan dess har han suttit i Steinfängelset i Krems an der Donau. I ett uttalande till The Sun säger nu Fritzl att han "saknar sin familj väldigt, väldigt mycket”.

Vill träffa barnbarnen

”Jag tänker alltid på dem och på att jag skulle vilja träffa mina barnbarn”, skriver den 87-årige livstidsdömde sexbrottslingen, och fortsätter:

”Jag är säker på att vi kommer att återförenas och jag tror att de kommer att förlåta mig för vad jag har gjort.”

Fritzl skriver också att han är ”extremt ledsen” för vad han har gjort och att han ångrar sina brott. Dessutom, skriver han, har han följt kung Charles kröning på tv och tyckte att det var ”strålande”.

”Jag är monarkist och ett stort fan av kung Charles”, erkänner Fritzl.

LÄS MER:Reichsbürger-man hade barn i vinkällare i Österrike

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS