Det här är årets roligaste djurbilder 2023

Djurriket är fascinerande, majestätiskt och... ibland väldigt roligt.
Nu har vinnarna valts ut till årets upplaga av tävlingen Comedy Wildlife Photography Awards, där fotografer tävlar om vem som tagit årets roligaste bild på vilda djur.

ANNONS
|

I år har Comedy Wildlife Awards har fått in över 5 000 bilder föreställande djur i allt från gulliga till klumpiga situationer, där det bara är vår egen fantasi som sätter gränserna för vilka slutsatser man kan dra.

Efter att ha sållat igenom bidragen har nu juryn valt ut årets roligaste bilder.

Australiensaren Jason Moore är den som utsetts till Comedy Wildlife Photographer of the Year för sin bild på en känguru som ser ut att spela luftgitarr.

Australienaren Jason Moore har utsetts till Comedy Wildlife Photographer of the Year 2023.
Australienaren Jason Moore har utsetts till Comedy Wildlife Photographer of the Year 2023. Bild: Comedy Wildlife Awards 2023

Han hade varit ute och fotograferat sjöfåglar vid soluppgången och var på väg hem. Då åkte han förbi ett öppet fält där det fanns en hel flock kängurus.

ANNONS

– Det är inte många som vet att kängurur normalt är ganska fogliga och till och med lite tråkiga för det mesta, om jag ska vara ärlig. Men när jag såg den här ”run” göra en luftgitarrspose fick jag omedelbart ett leende på läpparna och jag visste att jag hade fångat något riktigt speciellt, säger Jason Moore.

Vinnare 2023 och vinnare av ”Creatures of the Land”
Bild: Jason Moore

Air-Guitar-Roo

Fotografen fångade en känguru på bild som ser ut att drömma om en framtid som gitarrspelare i ett rockband. Vinnare av Comedy Wildlife Photography Awards 2023 och vinnare i kategorin Creatures of the Land.
Vinnare av ”Under the Water”
Bild: Otter Kwek / Comedy Wildlife Awards 2023

Otter Ballerina

En graciös utter tränar på sin balletrutin.
Vinnare av ”Junior award” och ”People’s choice award”
Bild: Jacek Stankiewicz / Comedy Wildlife Awards 2023

Dispute

En liten grönfinksunge skvallrar till sina föräldrar om vad hans syskon hittat på för bus.
Vinnare av ”Creatures of the Air”
Bild: Vittorio Ricci / Comedy Wildlife Awards 2023

Det gäller att dyka rakt in i utmaningarna, något som den här hägern anammar.

Tävlingen grundades av fotograferna Paul Joynson-Hicks och Tom Sullam år 2015 och har sedan dess vuxit i popularitet.

Varje år uppmärksammar tävlingen någon slags hållbar naturvårdsorganisation och i år samarbetar de med Whitley Fund for Nature (WFN), en brittisk välgörenhetsorganisation som stöttar naturvård i länder i den globala södern – en term som omfattar länder som Brasilien, Indien, Pakistan, Indonesien och Kina.

"Genom Comedy Wildlife Photography Awards strävar vi efter att bredda förståelsen och engagemanget för en hållbar värld – och bevarandet av vilda djur – för att bevara den biologiska mångfalden och hälsan och berikningen för alla på jorden", står det i ett uttalande på tävlingens hemsida.

LÄS MER:Årets tjockaste björn korad

LÄS MER:Här är årets bästa internationella bilder 2023

LÄS MER:Här är finalisterna till 2023 års roligaste husdjursbild

ANNONS