Bilder: Här är ögonblicken som formade Donald Trump

ANNONS
|

Från vår sida omAtlanten kan det vara svårt att förstå hur Donald Trump, en ego-centrerad affärsman medegen dokusåpa, tagit sig hela vägen till Vita Huset.

Förklaringen går möjligen att finna i hur Donald Trump valt att bygga upp bilden av sig själv, hans sinne för publicitet och hur hans excentriska personlighet och luxuösa leverne gett honom en plats i modern populärkultur.

Läs också: Vill bli president – bor redan som en kung

Vi svenskar blev kanske förvånade när han valde att ställa upp i presidentvalet – för oss har han mest varit förknippad med fastigheter och The Apprentice – men faktum är att han har en lång historik av politiska inlägg och har flörtat med tanken att ställa upp i presidentvalet flera gånger.

ANNONS

Varje gång har han målat upp bilden av sig själv som en vanlig amerikan, inte politiker, som byggt sitt eget imperium och som inte pratar strunt.

Han tycks också helt sakna förmågan att se sig själv som en förlorare.

Läs också: Därför är Barack Obama den roligaste presidenten någonsin

Själv återkommer han ofta till en dag 1964 när han följde med sin far, Fred Trump, för att bevittna invigningen avVarrazano-Narrows-bron.

"Det regnade i timmar och alla de här idioterna presenterades och höjdes till skyarna. Det enda jag kunde tänka på var att alla de där politikerna som tidigare motsatt sig bron nu blev applåderade", säger han enligt en artikel i The Times.

18-årige Trump irriterades över att mannen som faktisk gjort bron möjlig stod ensam i ett hörn i regnet utan att någon nämnde honom vid namn.

Det har tolkats som att detta lade grunden för Donald Trumpsförkärlek att sätta sitt eget namn på allt han äger.

Vi har grävt i arkivet för att följa hans väg från okänd son till en fastighetskung, hur han byggde upp ett imperium och blev en av världens mest kontroversiella personer.

ANNONS