Barnen var ”besatta av onda andar” – mamma får livstids fängelse för mord

En mamma som mördade sina barn för att de var ”zombies” som var besatta av onda andar, kommer att få sitta i fängelse resten av sitt liv. Lori Vallows dömdes under måndagen till flera omgångar av livstids fängelse.

ANNONS
|

Hon blev känd som ”domedagsmamman” efter att hon mördade sin två barn för att hon menade att de var besatta av onda andar och behövde dödas för att komma in i himlen. Lori Vallow har nu dömts till flera omgångar av livstids fängelse för morden på sina två barn som var sju och 16 år gamla.

Det hela uppdagades när släktingar bad polisen kontrollera att barnen mådde bra några månader efter att familjen flyttat från Arizona till Idaho. Polisen upptäckte då att baren inte setts till sedan september, två månader tidigare. Under de månaderna hade mamman Lori Vallows och hennes partner Chad Daybell hunnit mörda Daybells fru Tammy och sedan åkt till Hawaii för att gifta sig.

ANNONS

Efter flera månaders sökande hittades barnens kroppar begravda i Chad Daybells trädgård i juni 2020. Enligt polisens utredning ska den 16-åriga dottern mördats i början av september 2019 och den sjuåriga sonen i slutet av samma månad.

Trodde att domedagen var nära

Lori Vallows anhöriga har berättat i intervjuer att hon blev en helt annan person när hon träffade Chad Daybell 2018. Chad Daybell kallar sig själv domedagsprofet och har skrivit flera apokalyptiska böcker baserade på delar av den mormonska religionen.

Chad Daybell hade sin eget trossystem sprunget ur mormonernas tro och han var övertygad om att jorden snart skulle gå under. Han menade att han hade levt uppemot 30 tidigare liv på olika planeter och att han och Lori flera gånger delat tidigare liv. Det var Chad Daywell som kom fram till att barnen var zombies, ett ord han använde för att klassificera personer med onda själar. Han ska även ha sagt att ”zombies” behövde utrotas inför att Jesus skulle återvända till jorden.

Enligt åtalet ansåg Lori Vallow att det enda sättet för barnen att komma till himlen var att döda dem.

Säger sig ha kontakt med barnens andar

På strafförhandlingen under måndagen höll Lori Vallows fast vid att hon var oskyldig till brottet.

– Jesus Kristus vet sanningen om vad som hände här. Ingen var mördad i det här fallet. Dödsolyckor händer. Självmord händer. Dödliga biverkningar från medicinering händer, sa hon under strafförhandlingen.

ANNONS

Lori Vallows påstår sig även ha kontakt med andar och säger att hon pratat med sina barn sedan deras död för fyra år sedan.

– Jag vet att mina barn är lyckliga och upptagna i andevärlden, sa hon.

Åklagare har menat att morden även hade ett finansiellt motiv genom att paret tog emot bidrag och försäkringspengar. Enligt åklagaren Lindsey Blake var målet att de skulle skapa ett nytt liv tillsammans.

Ytterligare rättegångar väntar

Lori Vallow dömdes i maj för två fall av mord på sina barn och att hon konspirerat för att mörda Tammy Daybell. En dom vars straff beslutades under måndagen till flera omgångar av livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Hon dömdes även för grov stöld då hon hämtade ut barnbidrag även efter att barnen dött.

I ytterligare ett åtal i Arizone anklagas Lori Vallow för att ha fått sin bror att skjuta ihjäl sin dåvarande man Charles Vallow. Charles Vallow dog i juli 2019. Han hade ett halvår tidigare ansökt om skilsmässa delvis på grund av hennes extrema religiösa tro och han ska ha uttryckt oro för de båda barnen.

Chad Daybell å andra sidan väntar fortfarande på sin rättegång som är planerad att ske i april 2024. Han åtalas för mord på Tammy Daybell och de två barnen samt konspirerande att begå de tre morden samt att begå grov stöld genom bedrägeri.

ANNONS

LÄS MER:Ett decennium senare –misstänkt seriemördare gripen

LÄS MER:Deckarförfattaren Anne Perry död – var själv mördare

LÄS MER:22 nedgrävda kroppar funna i Mexiko

LÄS MER:Man åtalas för giftmord på ung kvinna i Japan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS