Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilma Anderssons familj utlyser belöning: ”Någon måste veta var hon är”

I oktober förra året dömdes Tishko Ahmed för mordet på 17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla. Polisen har hittat en kroppsdel men resten av flickan är fortfarande försvunnen. Nu utlyser Wilmas familj en belöning till den som kan hitta deras dotter, skriver Aftonbladet.

Den 17 november 2019 anmäldes 17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla försvunnen. Hennes pojkvän, 22-årige Tishko Ahmed, greps några dagar senare och efter en lång utredning och rättsprocess dömdes han, mot sitt nekande, till 18 års fängelse för mordet på Wilma Andersson.

I slutet av november 2019 bekräftade polisen att de hittat en kroppsdel av flickan i parets gemensamma bostad. Men resten av Wilma Anderssons kropp är fortfarande försvunnen.

Nu har Wilmas mamma, Linda Andersson, utlyst en belöning till den som hittar hennes dotter.

– Egentligen tycker jag det är jättefel att det ska behöva blandas in pengar, om man vet något kan man berätta det ändå. Men vi måste göra något. Vi måste försöka med allt vi kan, säger Linda Andersson till Aftonbladet.

LÄS MER: Samlades för att ta farväl av Wilma Andersson

Har samlat in pengar via sociala medier

Pengarna har familjen fått ihop genom en insamling på Facebook. Summan från insamlingen, som enligt Aftonbladet nåt 100 000 kronor, erbjuds till den eller de personer som kan komma med ”relevant information som leder till att vår Wilma hittas”, skriver Linda Andersson i ett inlägg i Facebook-gruppen ”Hjälp oss hitta hela våran Wilma”. På lördagen hade gruppen över 600 medlemmar.

Sökinsatsen efter 17-åriga Wilma Andersson är en av de största som genomförts i Sverige. Flickans försvinnande har engagerat människor över hela landet, flera tusen frivilliga har deltagit i sökandet.

Wilmas mamma, Linda Andersson, menar att hon aldrig kommer att ge upp om hoppet att hitta hennes dotter.

– Det kommer bli fler sökinsatser och vi är enormt tacksamma om vi kan få fortsatt stöd från personer som vill hjälpa till, sa hon till Bohusläningen i december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.