Polisbil i olycka mellan Vårgårda och Herrljunga

En polisbil har kört av vägen mellan Vårgårda och Herrljunga. Enligt polisens presstalesperson var det tre personer i bilen som alla klagat på nacksmärtor.

ANNONS
|

Vid 13.30 larmades räddningstjänsten till olycksplatsen mellan Vårgårda och Herrljunga där en polisbil kört av vägen och hamnat på en åker.

Det var tre poliser i bilen som alla kunde tag sig ur fordonet på egen hand. Efteråt klagade de alla på nacksmärtor och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Hans-Jörgen Ostler kommer en anmälan till arbetsmiljöverket att upprättas och det har upprättats en anmälan om ej anpassat hastighet i förhållande till väglag.

Exakt vad det var som orsakade olyckan är oklart men man misstänker att det har med halka att göra.

– I nuläget har jag ingen information om det men vi har fått uppgifter om att det tidigare var halt på platsen, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Enligt polisen användes bilen till polisens nationella förarutbildning, en utbildning som poliser i yttre tjänst behörighet att köra under utryckning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS