Polisanställd gick hemma med lön – i sju år

Den polisanställda kvinnan blev av med sin säkerhetsklass för flera år sedan. Sedan dess har hon varit hemma med lön. Efter sju år och en omorganisation reagerar arbetsgivaren – och vill säga upp henne.

ANNONS

Kvinnan anställdes vid Polismyndigheten för nära 20 år sedan och har arbetat på olika avdelningar. 2014 genomfördes dock en granskning av hennes säkerhetsklass, efter att flera tips kommit in till arbetsgivaren.

Resultatet: kvinnan blev av med sin säkerhetsklass. Sedan sommaren 2016 har hon därför ”varit hemma med lön”, skriver regionkansliet i polisregion Väst i en begäran om att få säga upp henne – en handling som även Nyhetsbyrån Siren rapporterat om.

Det var tidigare i år som en omorganisation skedde inom myndigheten. Avdelningen som kvinnan tillhör överfördes då till polisregion väst, som har undersökt om det finns några andra tjänster som skulle passa kvinnan och som inte kräver någon säkerhetsklass.

ANNONS

”Utredningen visar att det inte finns några sådana lediga funktioner eller anställningar i Polismyndigheten”, skriver regionkansliet.

Därför skriver de nu till polisens personalansvarsnämnd och ber om att säga upp kvinnan. Varför hon förlorade sin säkerhetsklass eller varför hon varit hemma med lön i sju år vill inte polisen gå in på i nuläget.

– Vi kommenterar generellt inte pågående personalärenden, säger Morgan Orvenholt på regionkansliet i polisregion Väst.

LÄS MER:Lista: Knepen som de minst motiverade anställda tagit till

LÄS MER:Polisanställd åtalas för affärer med bitcoin

LÄS MER:Kollade film på jobbet – får sparken från Sahlgrenska

LÄS MER:Växter dog på semestern – anställd fick sparken

ANNONS