Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Näringslivsprofilen Christer Ericsson söks i havet

Den person som är försvunnen sedan ett dygn tillbaka utanför Marstrand är Christer Ericsson - en av Sveriges största näringslivsprofiler. Det bekräftar hans familj i ett pressmeddelande.

Sjöpolisen söker just nu efter kroppen med dykare och helikopter utanför Dyrön.
Hans familj bekräftar i ett pressmeddelande att det är han som söks i havet.

"Det är med stor sorg som vi måste meddela att min man/vår far J Christer Ericsson sedan igår måndag förmiddag är saknad till sjöss. 
Christer befann sig till havs utanför Marstrand och bedömningen tyder på att han under olyckliga omständigheter har fallit överbord i samband med en fisketur. 

LÄS ÄVEN: Tidigare kollegan: "Det känns overkligt"

Sjöräddningen med Polis, Kustbevakning och SSRS har gjort en grundlig insats för att försöka hitta honom men tyvärr utan framgång. Chansen att finna honom vid liv bedöms enligt Sjöräddningen som liten.

Vi vill tacka alla som har hjälpt och stöttat oss, från nära och kära till Sjöräddningen, och vi vore tacksamma om familjen och närmaste får lämnas i fred i denna svåra stund."

Försvann i går

Det var under måndagsförmiddagen som Sjö- och flygräddningsräddningscentralen larmades om att en tom fritidsbåt låg och drev i havet norr om ön Åstol som ligger mellan Marstrand och Tjörn i Bohuslän.

Från den drivande båten hängde det ut fiskeredskap och fiskelinor ner i vattnet, vilket gjorde att Sjö- och flygräddningsräddningscentralen befarade att en eller flera personer kunde ha fallit överbord.

LÄS ÄVEN: En person saknas efter fisketur

Polisen misstänker inget brott utan tror att det rör sig om en olycka.

Christer Ericsson är en svensk sjökapten och entreprenör från Alingsås. På 1970-talet grundade han bolaget Consafe som konstruerade och hyrde ut bostads- och produktionsriggar till oljebolag. Senare startade han bolaget JCE Group. 

Han har under sin yrkeskarriär startat ett 40-tal bolag och anses vara en av de mäktigaste privatpersonerna i svenskt näringsliv.

LÄS ÄVEN: Biobränsle framtiden för Christer Ericsson

LÄS ÄVEN: Christer Ericsson köper FTG

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.