Färja ur kurs – tvingades backa tillbaka till hamn

Resan över Gullmarsfjorden skulle ta tio minuter. Men 45 minuter efter avresa hade Martin Hellström fortfarande inte klivit i land i Finnsbo.
– Kaptenen sa att det var något problem med styrpropellrarna, säger Martin Hellström.

ANNONS
|

Midsommartrafiken är igång och med det även trafikstrul.

Ett tekniskt problem på färjan Tellus mellan Skår och Finnsbo gör att endast en färja kommer att trafikera Gullmarsleden under torsdagseftermiddagen. Detta orsakar även köer i närheten av färjelägena.

– Vi var på väg ut mot Lysekil när kapten sa att det var något problem med styrpropellrarna. Han skulle återkomma med med information. Sedan dess har vi varit ur kurs och tuffat lite fram och tillbaka, säger Martin Hellström ombord på vägfärjan.

Fick backa tillbaka

Martin Hellström är, precis som så många andra just nu, på väg till stundande midsommarfirande. Efter jobbet på torsdagen satte han sig på en buss och rullade, efter en hel del kalabalik i kollektivtrafiken, ut på färjan Tellus i Skårs färjeläge. Resan över till Finnsbo skulle ta cirka tio minuter.

ANNONS

– Skönt att äntligen vara ombord, hann jag tänka innan jag fick syn på Lysekils industrihamn utanför fönstret och insåg att resan nog skulle ta längre tid än vad jag trodde.

Kustbevakningen larmades aldrig till färjehaveriet och tack och lov verkade passagerna på färjan aldrig ha varit i fara. Vid 17.30-tiden hade kaptenen på färjan lyckats backa tillbaka till Skår.

”Lysekilsexpressen släpper av oss i Skår och ber oss vänta på ersättningsbuss till Lysekil”, skriver Martin Hellström i ett meddelande vid 18-tiden.

UPPDATERING: På midsommarafton trafikerar fortsatt bara en färja Gullmarsleden, vilket påverkar avgångarna i båda riktningarna. Enligt Trafikverket kan det dröja fram till nästa vecka innan problemet är löst.

LÄS MER:Så undviker du midsommarköerna

LÄS MER:SMHI:s midsommarsmocka – upp mot 30 grader i Göteborg

LÄS MER:Gott om jordgubbar till midsommar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS