Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Nisse Schmidt/TT
Bild: Nisse Schmidt/TT

Åklagare överklagar dom efter bussolycka utanför Sveg

Busschauffören som körde bussen i Sveg, där tre skolelever miste livet och flera skadades, friades i tingsrätten i mitten av april. Domen överklagas nu av åklagaren.

Busschauffören som är i 60-årsåldern stod åtalad för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Det var den 2 april 2017 som han körde en buss med 52 skolelever och sex lärare från Marks kommun som skulle på en årlig skidresa i Klövsjö. Strax utanför Sveg i Härjedalen körde bussen av vägen tidigt på morgonen. Tre skolelever miste livet och flera andra skadades.

LÄS MER: Nu kommer domen efter bussolyckan i Sveg

Chauffören friades på samtliga punkter

Tingsrätten valde att fria mannen på samtliga åtalspunkter den 17 april i år. Men nu väljer alltså chefsåklagaren Stefan Ekeroth att överklaga domen:

– Av mitt överklagande framgår att jag anser att tingsrätten på ett riktigt sätt värderat bevisningen i fråga om orsaken till olyckan. Dock är jag av uppfattningen att tingsrättens bedömning i frågan om förarens oaktsamhet är felaktig i ljuset av tidigare domstolspraxis om oaktsamhetsbrott i trafiken, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.