Åklagare överklagar dom efter bussolycka utanför Sveg

Busschauffören som körde bussen i Sveg, där tre skolelever miste livet och flera skadades, friades i tingsrätten i mitten av april. Domen överklagas nu av åklagaren.

ANNONS
|

Busschauffören som är i 60-årsåldern stod åtalad för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Det var den 2 april 2017 som han körde en buss med 52 skolelever och sex lärare från Marks kommun som skulle på en årlig skidresa i Klövsjö. Strax utanför Sveg i Härjedalen körde bussen av vägen tidigt på morgonen. Tre skolelever miste livet och flera andra skadades.

LÄS MER: Nu kommer domen efter bussolyckan i Sveg

Chauffören friades på samtliga punkter

Tingsrätten valde att fria mannen på samtliga åtalspunkter den 17 april i år. Men nu väljer alltså chefsåklagaren Stefan Ekeroth att överklaga domen:

ANNONS

– Av mitt överklagande framgår att jag anser att tingsrätten på ett riktigt sätt värderat bevisningen i fråga om orsaken till olyckan. Dock är jag av uppfattningen att tingsrättens bedömning i frågan om förarens oaktsamhet är felaktig i ljuset av tidigare domstolspraxis om oaktsamhetsbrott i trafiken, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS