Vittnesmålen från de tidigare anställda inom den amerikanska militären handlar bland annat om utomjordiska fordon och UFO-jakter.
Vittnesmålen från de tidigare anställda inom den amerikanska militären handlar bland annat om utomjordiska fordon och UFO-jakter. Bild: Nathan Howard

UFO-förhör om utomjordiska föremål i USA

På onsdagskvällen svensk tid förhördes tre vittnen om UFO-observationer. Vittnena sitter inne på förstahandsberättelser och är tidigare medlemmar i USA:s militär, rapporterar BBC.

ANNONS
|

Ett nyckelvittne i utfrågningen om UFO-observationer är David Grusch, en före detta underrättelseofficer inom det amerikanska flygvapnet. Han hävdar inför den samlade tillsyns- och ansvarskommittén att den amerikanska regeringen har "intakta och delvis intakta" utomjordiska fordon, bland annat ett som ska vara stort som en amerikansk fotbollsplan.

Vidare hävdar Grusch att information om UFO:n olagligt undanhålls från kongressen, bland annat information om minst ett dussin utomjordiska ”kraschplatser”.

Däremot undvek den tidigare underrättelseofficeren att svara på några av de mest uppseendeväckande frågorna med hänvisning till att de inte går att diskutera offentligt.

Den tidigare underrättelseofficeren David Grusch hävdar att USA:s regering har "intakta och delvis intakta" utomjordiska fordon.
Den tidigare underrättelseofficeren David Grusch hävdar att USA:s regering har "intakta och delvis intakta" utomjordiska fordon. Bild: Nathan Howard

Tidigare befälhavare: Jagade UFO över havet

Han kunde varken svara på frågan om den amerikanska regeringen har haft kommunikation med utomjordingar eller om någon har mördats i ett försök av regeringen att dölja information om UFO:n.

ANNONS

Ett annat vittne är den pensionerade flottans befälhavare David Fravor. Han berättar att han jagade ett UFO när han flög över havet år 2004.

Ett tredje vittne, Ryan Graves, är en före detta stridspilot från flottan som säger att hans militärenhet upprepade gånger stött på mystiska flygande föremål som kunde förbli stillastående trots vindar på orkannivå.

Hundratals observationer

Det finns en ovanlig samstämmighet mellan kongressens demokrater och republikaner i den här frågan – men på vissa områden går åsikterna isär.

Kommitténs republikaner kopplade frågan om UFO:n till en allmän skepsis mot regeringen. Medan demokraterna har erkänt att regeringen inte varit transparent i frågan om UFO:n och att den amerikanska befolkningen förtjänar svar.

Varje år rapporteras flera hundra UFO-observationer, många rapporteras inte om i media och får aldrig någon förklaring.

LÄS MER:Nu inleds jakten efter liv runt Jupiter

LÄS MER:Kvinnor och unga mer benägna att tro på det paranormala

LÄS MER:Svenska ufo-filmen såld till 24 länder

ANNONS