Ubåt hittad på botten – alla 53 ombord döda

Den ubåt som sjunkit med 53 människor ombord utanför Bali har hittats på havets botten, uppger den indonesiska flottan. Ubåten var knäckt i tre delar.

ANNONS
|

Det var i mitten av veckan som nyheten kom. En ubåt, KRI Nanggala, saknades efter en militär torpedövning gått fel norr om Bali, och söktes nu av Indonesiska myndigheter. Även andra länder, däribland Australien, Indien och USA, försökte hjälpa till i sökandet.

Några dagar senare, under fredagen, blev sökandet allt mer pressande då det nu var mindre än ett dygn kvar tills syret ombord väntades vara slut. Igår kom nyheten att delar av ubåten hittats på 850 meters djup.

Även föremål som antogs komma från KRI Nanggala visades upp på en presskonferens på Bali på lördagen, däribland en bönematta.

ANNONS

Alla besättningsmedlemmar omkom

Så under söndagseftermiddagen, svensk tid, meddelades det att det inte längre fanns något hopp om att hitta några överlevare.

Ubåten, som alltså nu lokaliserats på havets botten, är knäckt i tre delar och myndigheterna har varnat för att en bärgningsinsats kan vara såväl farlig som komplicerad på grund av att havet är så djupt där farkosten försvann. Det är därför oklart om ubåten kommer att kunna bärgas.

Indonesiens president Joko Widodo har framfört sina kondoleanser till offrens familjer.

ANNONS