Arkivbild. Det äldre paret befaras ha legat döda i sitt hem i ett och ett halvt år.
Arkivbild. Det äldre paret befaras ha legat döda i sitt hem i ett och ett halvt år. Bild: PETER MORRISON

Par hittades döda i sitt hem – efter 18 månader

Enligt grannarna höll sig det engelska paret mycket för sig själva. Men när paret inte synts till sedan slutet på 2020 började de bli oroliga. Nu har de två hittats döda i sitt hem på Irland – och kan ha legat där i ett och halvt år.

ANNONS
|

Ett äldre par har hittats döda i sitt hem i den sydirländska byn Tipperary och utredare tror att de kan ha dött för 18 månader sedan, vilket The Irish Times rapporterar om.

Senast någon såg till dem var i slutet på 2020, när pandemin höll ett hårt grepp om både världen och Irland. Men under sommarmånaderna 2022 började grannarna bli oroliga över hur det stod till med paret och myndigheterna kontaktades. På måndagen hittade man parets kroppar i huset.

Den irländska polisen säger att man undersöker "alla omständigheter" kring parets död. Dödsorsaken har inte fastställts än.

ANNONS

Höll sig för sig själva

Den irländska polisen beskriver byn Tipperary som ett ”sammansvetsat” område där alla kände alla, men ändå dröjde det innan någon upptäckte att paret inte synts till.

– Folk trodde att de hade flyttat och så var det covid, så folk höll sig för sig själva ändå, säger den lokala politikern Mark Fitzgerald till The Irish Times.

Enligt grannarna var det engelska paret inte heller särskilt sociala.

– De flyttade hit för kanske 10 år sedan, och de höll sig väldigt mycket för sig själva, säger en granne till The Irish Times.

– De var alltid artiga och vänliga och hälsade på dig om du såg dem på vägen. Men de gjorde det klart från början att de ville inte bli inbjudna på te – de var väldigt privata av sig.

Paret Smith, som var i 80-årsåldern, hade arbetat på kryssningsfartyg i Australien innan de gick i pension och hade inga barn, enligt lokala rapporter.

LÄS MER:Hundratals ligger hemma länge när de dött

LÄS MER:Många oupptäckta döda i Oslo

ANNONS