Norges statsminister Erna Solberg och hennes familj bröt mot landets restriktioner, rapporterar <a href="https://www.nrk.no/norge/erna-solberg-og-familien-brot-smittereglene_-_-beklager-1.15422762" id="link-01e40e70f4d64a92ea83c7138f76c62a">NRK</a>.
Norges statsminister Erna Solberg och hennes familj bröt mot landets restriktioner, rapporterar NRK. Bild: Heiko Junge

Norges statsminister Erna Solberg bröt mot restriktioner

Norges statsminister Erna Solberg och hennes familj bröt mot landets restriktioner, rapporterar NRK.
– Jag borde veta bättre, säger hon till tv-kanalen.

ANNONS
|

Norges statsminister Erna Solberg och hennes familj bröt mot de norska restriktionerna i samband med landets motsvarighet till sportlovet, rapporterar NRK.

Hennes familjemedlemmar ska då ha samlats på en restaurang i samband med hennes 60-årsdag. De ska till antalet ha varit 13 personer som samlades på den berörda restaurangen.

– Jag borde veta bättre, säger Erna Solberg till NRK.

De nationella restriktionerna i Norge vid tillfället innebar att sällskap inte får vara fler än tio personer på i en privat tillställning och på en restaurang.

Till NRK säger Solberg att hon inte var medveten om detta.

ANNONS

– Jag som varje dag står och berättar om restriktionerna till det norska folket borde kunna reglerna bättre. Men sanningen är att jag inte kände till reglerna tillräckligt väl, och inte visste, att när man går ut tillsammans fler än tio personer, så är det faktiskt en sammankomst, säger hon.

ANNONS