Kinas eget ”Loch Ness-odjur” har fångats på film

En turist i Kina lyckades filma vad hon själv hävdar var ett 15 meter långt ”monster” som bröt vattenytan vid Tianchisjön i Xinjianregionen förra veckan.
Det är inte första gången någon tror sig ha fått syn på något som skulle likna Kinas motsvarighet till Loch Ness-odjuret.
– Fantasin är ganska vild, säger en lokal tjänsteman.

ANNONS
|

Kvinnan har berättat att hon promenerade runt sjön vid fyratiden på eftermiddagen den 31 augusti när något hon hörde ett plaskande ljud vid vattenytan.

– Först trodde jag det kunde vara ett fiskstim, men när jag tittade närmare var det bara en lång, silverfärgad varelse, berättar kvinnan enligt New York Post.

Hon plockade fram sin mobiltelefon och fångade varelsen på film. Enligt kvinnan ska den ha varit uppemot 15 meter lång, men något djur som är längre än en meter ska dock inte finnas i faunan runtom Tianchisjön, enligt personalen.

Enligt kvinnan rörde sig varelsen i ett regelbundet mönster och simmade ganska snabbt. Vad det var hon såg är dock oklart. Personal i naturområdet kunde av filmen inte avgöra vad det rör sig om för art.

ANNONS

Liknande observationer har gjorts av andra turister tidigare vid en annan sjö – Chonjinsjön som ligger på gränsen till Nordkorea. Där ska ”Kinas Nessie” ha setts första gången redan 1962, men det har aldrig varit möjligt att identifiera varelsen på grund av avståndet.

– Fantasin är vild. Vi hoppas att det verkligen finns ett vattendjur som kan tillfredsställa allas nyfikenhet, men om det existerar eller inte är svårt att säga, säger en lokal tjänsteman enligt New York Post.

2007 fångades ”monstret” på bild, vilket fick en forskare vid nordkoreanska Nationella vetenskapsakademien att säga att varelsen troligen var en muterad avkomma av öring som var i nordkoreansk ägo 40 år tidigare.

LÄS MER:Monsterjägare på spaning efter Loch Ness-odjuret

LÄS MER:Stor sökinsats planerad – för att hitta Loch Ness-odjuret

ANNONS