Katten Monty med kromosomfel har blivit världskändis

För tre år sedan bodde Monty på ett katthem. Idag har han över 300 000 gilla-markeringar på Facebook och 170 000 följare på Instagram.

ANNONS
|

Det är idag tre år sedan det danska paretMichael Bjørn ochMikala Klein, boende iRødovre utanförKöpenhamn i Danmark, tog hem sinnya familjemedlem Monty. Det var efter att de hade upptäckt honom på katthemmet KattensVærnshemsida som de bestämde sig för att hälsa på. Besöket skedde redan nästa dag, och det var kärlek vid första ögonkastet.

– Det fanns ingen tvekan attMonty skullekomma och bo hos oss. Så han gjorde det!Vi döpte honom omedelbart tillMonty eftersomhan påminde oss om Monty Python sång "Always look on the bright side of life". Så Monty är uppkallad efter delyckliga Monty Python, skriver paret på MontysFacebook-sida.

ANNONS

Liknas vid Downs syndrom

Tidigt stod det klart att Monty skiljde sig från andra katter,han föddes nämligen utan en näsrygg.Men den speciellanosenvar inte det enda som var annorlunda:Monty kissadei sömnen.

–Monty har verkligen fått genomgåen stor utredning medmånga olika specialister inblandadeför attta reda på varför han kissar i sömnen. Till slut kom man fram till att dethela beror på det faktum att han föddes med en kromosomavvikelse, sägerMikala Klein, ägare till Monty.

När det kommer till Montys kromosomfel vet inte specialisterna mycket dådet drivs inte mycket forskning runt fenomenet.

–En specialist berättade för oss att om Monty var en pojke skulle hanförmodligen ha vad som kallas Downs syndrom, säger Mikaela Klein.

Succé på Facebook

Det är inte bara ägarnaMikala och Michael som har blivit betagna av Monty. Totalt har han nästan en halv miljon följare på sociala medier.Ochplattformarna är en del i detarbete somMikala och Michael görför försöka få ut sitt budskap:Att seannorlunda ut betyder inte att dukanintevara fantastisk.

– Med det menar vi att utseendet inte spelar någonroll, det handlar omkärlek.Vi är allaperfekta påvåra egna sätt och ingentingska någonsin hålla dig tillbaka frånatt göra det du älskar,säger MikalaKlein.

Men även kampen förhemlösa djur är viktig.

–Vi vill också tala om och visaför alla hur underbart det är attadopteraett djur, och hur viktigt det är att stödja djurhemmen.

ANNONS

Tagit ledigt

Planerna för att fira Montys adoptionsdag är givnaoch paret har tagit ledigt från både arbete och skola för att kunna vara hemma med Monty:

–Vi har fixat nya leksaker tillhonom, massor medkartonger i hela lägenheten som han älskar och sedan använder vi bara dagen tillatt göra honom lycklig, sägerMikala Klein.

Fakta

Namn: Monty.

Ålder:5 år.

Bor:Rødovre,Danmark.

Familj: ÄgarnaMichael Bjørn ochMikala Klein, samt katternaMikkel och Malle.

Favoritsysslor: Leka med snören, sova i knät på min mamma ellerpappa och äta.

ANNONS