Bikinipolisen hyllas världen över

Tjuven försökte finta dem med att han sålde tidningar – men gav sig på helt fel tjejgäng. Nu har nyheten om den bikini-klädda polisen Mikaela Kellner spridit sig över världen.

ANNONS
|

Det var i onsdags som Mikaela Kellner och hennes kompisar solade i en park i Stockholm som en tjuvdök upp. Han ville sälja tidningar, men gav sig inte av trots att tjejerna tackade nej. Och Mikaela, polis sedan elva år, började ana oråd. Det skulle visa sig att mannen hade stulit en mobiltelefon, och Mikaela sprang efter mannen och tillsammans med en av kompisarna – även hon polis –höll hon fast honom i väntan på kollegor i tjänst.

– Det blev lite komiskt att jag hade bikini på mig. Menjag hade gjort det även om jag hade varit naken...Nu brukar jag i och för sig inte vara naken på allmän plats..., sa en skrattandeMikaela efter ingripandet till GP.

ANNONS

LÄS MER:Här grips tjuven - av polis i bikini

Nu har hennes historia spridit sig och publicerats i bland mycketannat brittiska the Independent, amerikanska the Washington Postochvar en av de mest lästa på the Telegraph. Mikaelas insats har även nått Asien genomIndia today som skriver "Don't mess with this woman", "Bråka inte med den här kvinnan". Och på viralsajten Stuff.com från Nya Zeeland kan man läsa om hur "Thief targets bikini-clad policewoman, doesn't get away with it" – ungefär"Tjuv går på bikiniklädd poliskvinna, misslyckas".

ANNONS