Arkivbild. En äldre amerikansk man har överlevt efter att han spenderat sex dagar i sin bil efter en snöstorm.
Arkivbild. En äldre amerikansk man har överlevt efter att han spenderat sex dagar i sin bil efter en snöstorm. Bild: Andrew Nelles

81-åring överlevde en vecka i översnöad bil

En äldre man i Kalifornien har lyckats överleva sex dagar i sin översnöade bil. Lyckligtvis hade han tillgång till croissanter och biscotti.

ANNONS
|

I slutet på februari var den 81-åriga mannen på väg hem till Nevada från sin stuga i Kalifornien när han plötsligt överraskades av en vinterstorm, rapporterar BBC.

Han hade bara kört i en knapp halvtimme när han råkade köra fel och hamnade på en liten landsväg. I slutet på februari hade stora delar av Kalifornien drabbats av en vinterstorm, där det fallit så mycket som 90 centimeter snö i vissa områden, och mannens bil fastnade i snödrivorna.

Överlevde på snö, croissanter och biscotti

Mannen hade bara på sig en tunnare täckjacka, men i bilen fanns det ett tunt täcke och en handduk som han drog om sig för att behålla värmen. I början kunde han få lite värme från bilen genom att sätta igång motorn i intervaller, men efter drygt tre dagar dog batteriet. I bilen fanns även lite proviant som höll igång honom.

ANNONS

– Han överlevde på snö, croissanter och biscotti, säger hans barnbarn Christian till BBC.

Men när bilens batteri dog var 81-åringen tvungen att överleva nätter i minusgrader. Det stormiga vintervädret fortsatte, vilket försvårade räddningsinsatserna.

– Jag kan tänka mig att han var väldigt rädd att det här skulle bli hans sista stund i livet, säger Christian till BBC.

Räddades efter sex dagar

Det var först den 2 mars som man lyckats lokalisera 81-åringen och som räddningshelikoptrar kunde nå honom. Till en början trodde räddningsarbetarna att mannens bil var en sten innan de förstod vad det var de såg.

Mannen flögs till sjukhus, där de till sjukhuspersonalens förvåning fann att han inte visade några tecken på att ha ådragit sig köldskador. Alla hans vitala värden var fullt normala.

– Jag grät väldigt mycket. Jag förstod inte hur mycket vi tar för givet, säger Christian till BBC.

LÄS MER:Man överlevde en månad i djungeln genom att äta maskar och dricka urin

LÄS MER:Man överlevde 24 dagar på ketchup – får ny båt av ketchupjätten

LÄS MER:Dödförklarad kvinna från USA hittad på äldreboende i Puerto Rico

ANNONS