Amazonas regnskog. En 30-årig man har hittats levande efter att ha varit vilse i djungeln i 31 dagar.
Amazonas regnskog. En 30-årig man har hittats levande efter att ha varit vilse i djungeln i 31 dagar. Bild: Arkivbild

Man överlevde en månad i djungeln genom att äta maskar och dricka urin

En 30-årig man har hittats levande efter att han varit vilse i djungeln i Bolivia i 31 dagar. Han berättar att han överlevt genom att ha ätit insekter, druckit regnvatten som han samlat i sina skor och genom att dricka sin egen urin.

ANNONS
|

I slutet av januari var den 30-åriga Jhonattan Acosta ute och jagade med ett par kompisar i ett djungelområde i norra Bolivia. De skulle spela in natur- och jaktvideor och ha en vanlig, trevlig dag.

Men plötsligt insåg Jhonattan Acosta att han kommit bort från sina vänner och att han var vilse. Det blev starten på de 31 dagar som han tillbringade ensam i djungeln.

– Varje dag gick jag upp och bad till Gud. Mitt mål var att ta mig till floden, för de första dagarna kunde jag varken få tag i vatten eller frukt så jag drack min egen urin, säger Jhonattan Acosta till Radio Panamericana, vilket Voz de America rapporterar.

ANNONS

Attackerades av vildsvin och överlevde på insekter

Under tiden i djungeln var Jhonattan Acosta helt utelämnad åt naturens element.

Han säger att han drack regnvatten som han samlade i sina skor och livnärde sig på småkryp.

– Jag åt maskar, jag åt insekter, du skulle inte tro allt jag behövde göra för att överleva hela den här tiden, säger Jhonattan Acosta till Unitel TV.

Ibland fick han gömma sig från både jaguarer och navelsvin, en slags svindjur som lever i Amerika.

Redan efter fjärde dagen ska han ha råkat stuka foten så illa att den gått ur led.

– Han hade bara en patron i sitt hagelgevär och kunde inte gå, och han trodde att ingen skulle leta efter honom längre, säger Horacio Acosta, som är bror till mannen som försvann, enligt BBC.

Hittades av sökgrupp efter en månad

Men anhöriga och vänner gav inte upp. Till slut hittades den 30-åriga mannen av en sökgrupp som bestod av lokalbefolkningen och vänner. Då hade han varit försvunnen i en månad.

– Det är otroligt, jag kan inte fatta att folk höll uppe sökandet så länge, säger Jhonattan Acosta med tårar i ögonen till Unitel TV.

När mannen hittades hade han gått ner 17 kilo i vikt och var uttorkad. Hans fot ska även ha varit svårt stukad, men enligt de som hittade honom kunde han fortfarande gå haltande.

ANNONS

– En man kom springande för att berätta att de hade hittat min bror. Det är ett mirakel, säger Horacio Acosta.

Enligt brodern kommer Jhonattan Acosta nu att lägga jaktintresset på hyllan för att i stället fokusera på musik som ett sätt att ”prisa Gud”.

– Jag tackar Gud så mycket, för han har gett mig ett nytt liv, säger Jhonattan Acosta enligt BBC.

Den bolivianska polisen uppger att de kommer att följa upp fallet för att se om de fyra vännerna har varit inblandade på något sätt i att mannen lämnades i djungeln.

LÄS MER:Man överlevde 24 dagar på ketchup – får ny båt av ketchupjätten

LÄS MER:Kvinna blev uppäten av sju meter lång orm

LÄS MER:Mexikos president delar ”bevis” på att mytologiska väsen finns

ANNONS