Socialminister Lena Hallengren.
Socialminister Lena Hallengren. Bild: Mia Höglund

Socialminister Lena Hallengren behandlas för bröstcancer

Socialminister Lena Hallengren berättar i en intervju med TV4 Nyhetsmorgon att hon nyligen opererats för bröstcancer och att hon nu väntar på att påbörja cellgiftsbehandling.
– Jag har fått diagnosen bröstcancer. Jag har opererats för bröstcancer och ska efterbehandlas, säger Lena Hallengren i Nyhetsmorgon.

ANNONS
|

Få människor har synts lika mycket i media under pandemin så som socialminister Lena Hallengren (S).

Under lördagsförmiddagen ställde hon upp på en intervju med Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon, där hon berättade om vad som utspelat sig bakom kulisserna de senaste veckorna.

– Jag har fått diagnosen bröstcancer. Jag har opererats för bröstcancer och ska efterbehandlas, säger Lena Hallengren i Nyhetsmorgon.

LÄS MER:Här är elva varningstecken som kan tyda på cancer

Har haft en framträdande roll

Hon fortsatte med att berätta att hon kommer att behålla sin position som socialminister, i vilken hon tillträdde i januari 2019. Under pandemin har Hallengren haft en framträdande roll i regeringens arbete och kommunikation utåt.

ANNONS

– Jag mår faktiskt väldigt bra, men jag inser att cellgiftsbehandlingen kommer att påverka kroppen.

– Det kommer finnas dagar då jag är svagare, att nu orkar jag inte den här dagen, nu måste vi ta det lite lugnare och inte känna att jag har så många måsten, säger hon.

Är du rädd?

– Jag är faktiskt inte rädd. Det är inte min känsla just nu. Det är mycket här och nu, men jag tar inte ut något i förskott.

Lena Hallengren föddes 1973 och är bosatt i Kalmar. Hon är gift och har två barn.

Löfvens reaktion: ”Han blev naturligtvis lite chockad”

Under intervjun fick Hallengren också svara på frågan om hur statsminister Stefan Löfven tog emot beskedet.

– Han blev naturligtvis lite chockad. Det tänker jag att de flesta blir. Han hade en väldig förståelse. Och han om någon har haft många svåra samtal.

Statsministern uttalade sig på sociala medier kort efter inslaget i Nyhetsmorgon.

”Under en mycket allvarlig tid för Sverige har Lena Hallengren visat klokskap, skicklighet och tagit stort ansvar för vårt land.”, skriver han intill inlägget och avslutar med:

”Jag kommer att göra allt för att stötta Lena Hallengren på det sätt hon önskar.”

Lena Hallengren publicerade också ett inlägg i sina egna kanaler där hon summerade sina tankar. Utöver intervjun i Nyhetsmorgon har hon valt att avstå från att lämna fler kommentarer.

ANNONS

”En sak som är viktig för mig är att jag vill behandlas som vanligt. Jag vill att det ställs samma krav på mig som minister.”, skriver hon bland annat på Facebook.

ANNONS