Skyttedal: Narkotikan räddade mitt liv

Sara Skyttedal (KD) blev rikskänd när hon stod längst fram i partiet om att skrota Decemberöverenskommelsen. Nu berättar hon om sitt mående och om hur narkotikan troligen räddade hennes liv i en intervju med Dagens ETC.
– Ärligt talat vet jag inte om jag levt i dag utan narkotika, säger hon.

ANNONS
|

Kristdemokraternas tidigare ungdomsordförande Sara Skyttedal karriär har tagit henne till Europaparlamentet där hon är ledamot sedan 2019. Innan dess var hon oppositionsråd i Linköping.

Men som mest gjorde hon sig ett namn för svenska folket när hon poppade en flaska champagne när Kristdemokraterna på sitt riksting 2015 beslutade om att skrota Decemberöverenskommelsen.

Men nu öppnar hon upp om hur hon hamnade i en depression, i en intervju i Dagens ETC. Efter att hon genomfört en abort och flyttat till Linköping för att bli lokalpolitiker blev hon deprimerad. Hon berättar för tidningen att hon fick narkotikaklassat preparat utskrivet av en läkare.

ANNONS

– Ärligt talat vet jag inte om jag levt i dag. För mig var det att gå från dag till natt, säger hon till ETC och berättar att tankar om att ta sitt liv fanns även om det aldrig var nära.

Sara Skyttedal har rökt på

Nu vill hon se radikala förändringar av svensk narkotikapolitik. Hon vill att bruk av narkotika helt ska avkriminaliseras, oavsett substans.

– Jag får mitt knark utskrivet av en läkare och är ett positivt exempel på någon som bekämpat psykisk ohälsa, medan den som går den andra vägen sitter bakom lås och bom, säger hon till Dagens ETC.

På fråga om hon rökt cannabis svarar hon:

– Det var kanske ett halvår sedan. Det är irrelevant. Jag har aldrig använt cannabis i Sverige utan bara i länder med en annan lagstiftning.

LÄS MER:Skyttedal: Goda skäl att legalisera cannabis

LÄS MER:Lagom som valslogan är ironiskt för Sara Skyttedal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS