Sara Skyttedal (KD) – har tvärvänt när det gäller narkotika. Arkivbild.
Sara Skyttedal (KD) – har tvärvänt när det gäller narkotika. Arkivbild. Bild: Fredrik Persson/TT

Skyttedal: Goda skäl att legalisera cannabis

ANNONS

Svensk narkotikapolitik borde helt ses över, anser Sara Skyttedal, EU-parlamentariker för Kristdemokraterna.

Den pågående narkotikautredningen bör försöka bringa klarhet i hur en avkriminalisering av narkotikabruk skulle kunna förbättra missbruksvården. Ett tungt argument för att helt legalisera cannabis är dessutom de gängkriminellas ekonomiska beroende av just cannabisintäkter, skriver Skyttedal i en debattartikel i Dagens Nyheter.

"Det finns ett brett, i princip enhälligt, politiskt stöd för den rådande nolltoleranslinjen och utrymmet för att problematisera nuvarande ordning är minst sagt begränsat. Det vet jag – inte minst för att jag själv tidigare har bidragit till den rådande åsiktshegemonin", skriver hon och konstaterar att hon nu omvärderat sin ståndpunkt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS