Turistorten Ayia Napa i Cypern. Arkivbild.
Turistorten Ayia Napa i Cypern. Arkivbild. Bild: Petros Karadjias/AP/TT

Skärpt straff efter olycka med svenskt dödsoffer

ANNONS
|

En man som dömts till fängelse i Cypern efter en smitningsolycka då en svensk kvinna omkom har fått sitt straff förlängt.

Olyckan inträffade i turistorten Ayia Napa i maj, då kvinnan i 45-årsåldern blev påkörd på ett övergångsställe. Hon avled senare av sina skador.

Gärningsmannen, en brittisk turist i 25-årsåldern, var påverkad av både alkohol och cannabis när han körde ett strandfordon som han lånat.

Efter olyckan lämnade mannen bilen och flydde från platsen till fots men kunde senare gripas av polis.

Statsåklagare ansåg att mannens straff på ett års fängelse och indraget körkort i 18 månader var för milt och krävde en förlängning av straffet. En domstol fastslog på fredagen brittens fängelsestraff till två och ett halvt år.

ANNONS

"Fängelsestraffet har höjts . . . för att markera att ett provocerande och själviskt förarbeteende som kräver människoliv ska straffas hårt", skriver domstolen i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS