Rymning från förvar i Flen

Åtta personer rymde under natten från Migrationsverkets förvar i Flen. Sex personer ska kort efter ha hittats av polisen men två är fortfarande på flykt.
– Vi ser självklart mycket allvarligt på det här, säger Migrationsverkets presschef Per Ek.

ANNONS
|

Ytterligare en rymning från ett av Migrationsverkets förvar har skett. Under natten rymde totalt åtta personer. Det bekräftar Migrationsverkets presschef Per Ek för GP.

Tillvägagångssättet liknade det som användes vid rymningen under natten till fredagen i Kållered då 14 personer rymde. Ett säkerhetsfönster i en datasal avlägsnades och personerna försvann ut genom det.

– Vi ser självklart mycket allvarligt på det här och måste utreda hur det gått till. Personerna är efterlysta av polisen, säger Per Ek.

På sin hemsida skriver Migrationsverket att det fortfarande är relativt ovanligt med rymningar från förvaren. Förra året rymde 23 personer, att jämföra med 30 personer 2016 och 50 personer 2015.

ANNONS

– Vi ser mycket allvarligt på varje rymning eller rymningsförsök. Det viktiga för oss nu är att utreda hur det kunde gå till och se till att förbättra våra skalskydd, säger avdelningschef Torbjörn Nyberg i pressmeddelandet.

År 2014 och 2013 rymde 40 personer respektive år och med nattens rymning har 26 personer avvikit vid sammanlagt 5 tillfällen hittills i år.

Vid strax efter 11-tiden på lördagsförmiddagen fanns det ingen ny information om de försvunna personerna som rymt från förvaret i Kållered.

LÄS MER:Stor rymning från Migrationsverkets förvar

ANNONS