Prinsessan Madeleine tog emot de kungliga granarna

Snart är det dags att fira jul, även för kungafamiljen. Men först ska julgranen kläs. På måndagen fick kungafamiljen traditionsenligt ta emot de kungliga granarna av elever från Skogshögskolans studentkår. I år var det prinsessan Madeleine och hennes familj som tog emot dem.

ANNONS
|

På måndagsmorgonen överlämnade elever från Skogshögskolans studentkår kungafamiljens granar, vilket de gör årligen sedan 60-talet. Varje år är det några medlemmar ur kungafamiljen som tar emot dem. 2019 var det till exempel kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Oscar, 2015 var det prins Carl Philip och prinsessan Sofias uppgift, precis som 2020.

Men år var det familjemedlemmar som rest ända från USA som stod för mottagandet. Prinsessan Madeleine med familj har kommit till Sverige för att fira jul, något de inte kunde göra förra året på grund av den pågående pandemin.

Prinsessan Madeleine hade med sig hela familjen vid överlämnandet, där var Chris O’Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas och minstingen prinsessan Adrienne som luktade och kände på julgranarna.

ANNONS

Familjen tog emot en handfull granar, en del stora men även några i barnvänlig storlek. Kanske hamnar de i några barnrum.

Drottningen fyller år

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger till Expressen att prinsessan Madeleine med familj är väldigt glada över att vara i Sverige för att fira jul.

Innan kungafamiljen får träffa tomten och äta julmat ska drottning Silvia firas den 23 december, då hon fyller år.

– Nu är hela kungafamiljen samlad här i Sverige och det kommer vara ett fint familjefirande, där drottningen har hela sin familj runtomkring sig, säger Margareta Thorgren till Expressen.

LÄS MER:Kungens barnbarn lämnar kungahuset

LÄS MER:Kungligt dop för prinsparets tredje barn

LÄS MER:Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått barn

LÄS MER:Prins Oscar fyller 5 år

ANNONS